Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 28 februari 2019

‘Toch onderzoek misdragingen Ramadan’


Bron: De Telegraaf, 28 februari 2019.
Er moet alsnog een gemeentelijk onderzoek worden gedaan naar voormalig gemeenteadviseur Tariq Ramadan en zijn eventuele misdragingen in de Maasstad.

Dat eist Leefbaar Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf had al eerder schriftelijke vragen gesteld hierover maar het stadsbestuur zag geen noodzaak voor een onderzoek. Ramadan wordt in Frankrijk en Zwitserland verdacht van verkrachting en heeft maanden vastgezeten in voorarrest.

“Om de een of andere reden willen de Rotterdamse raad en college per se niet spreken over de gedragingen van Tariq Ramadan tijdens zijn periode van bijna drie jaar in Rotterdam. Terwijl in zo’n beetje alle landen waar deze islamitische ‘bruggenbouwer’ de afgelopen jaren actief is geweest de meldingen over seksueel wangedrag zich opstapelen, lijkt Rotterdam er alles aan te doen om het deksel op deze potentiële beerput te houden”, foetert Hoogwerf.

“Iedereen schiet in een kramp als wij voorstellen een onderzoek te verrichten naar iemand die inmiddels door talloze slachtoffers is geopenbaard als aanrander. Een onderzoek dat broodnodig is aangezien veel slachtoffers uit andere landen zich vaak na jaren bij de politie durfden te melden”, stelt Hoogwerf.

Het onderzoek kan volgens haar de positie van moslima’s juist goed doen. “Het kan in sterke mate bijdragen aan de emancipatie van moslima’s voor wie het vaak helaas extreem moeilijk is om naar buiten te treden over seksueel onrecht dat hen is aangedaan.”

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Laatste nieuws