Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 11 oktober 2018

Tanya Hoogwerf in Nieuwsuur: “Stop seksueel geweld in uitgaansleven”


Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf was gisteren te zien in Nieuwsuur. Dit naar aanleiding van het onderzoek over seksueel geweld in het Rotterdamse uitgaansleven. Het onderzoek werd uitgevoerd door het stadsbestuur op verzoek van Leefbaar. Leefbaar kaartte de ernstige problematiek van drogering en/of seksueel geweld in het Rotterdamse uitgangsgebeuren reeds aan in september 2017 en verzocht om een diepgaand onderzoek naar de aard en omvang van het probleem. De resultaten werden gisteren bekend gemaakt.

Tanya Hoogwerf: “Het is goed dat de gemeente de handschoen heeft opgepakt met betrekking tot het in kaart brengen van deze misstanden. Nu is het de allerhoogste tijd voor concrete actie, bovenop het verbod op straatintimidatie dat in Rotterdam dankzij Leefbaar Rotterdam reeds van kracht is”.
Leefbaar wil in de commissie in gesprek over de uitkomsten van het onderzoek en -vooral- de maatregelen die moeten worden getroffen om het probleem aan te pakken. “Iedere vrouw in Rotterdam moet zich vrij en veilig kunnen voelen tijdens het uitgaan, zonder er rekening mee te hoeven houden dat een leuke avond in een nachtmerrie kan uitmonden”, aldus Tanya.
Leefbaar heeft zelf reeds eerder diverse suggesties gedaan om het probleem aan te pakken. Waaronder ‘Operation Angela’, waarmee het voor vrouwen mogelijk wordt om ongemerkt om hulp te vragen wanneer zij worden lastiggevallen in de horeca, en extra inzet tegen doorschenken aan dronken klanten in de horeca. Leefbaar wil weten hoever het daarmee staat.

Klik hier om het interview met Tanya te bekijken:

Laatste nieuws