Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 07 september 2017

‘Stop subsidie aan weg-met-ons-cultuurbobo’s Witte de With’


Leefbaar Rotterdam wil dat de subsidie aan het Witte de With Center for Contemporary Art per direct wordt stopgezet. De zeeheld Witte Corneliszoon de With, een belangrijk persoon in onze vaderlandse geschiedenis, zou volgens het kunstcentrum een fout figuur zijn geweest. Het kunstcentrum wil haar naam daarom wijzigen. Belachelijk vindt Leefbaar Rotterdam.

Leefbaar Rotterdam is verbijsterd en geïrriteerd over de beslissing van het kunstcentrum. “Rotterdams belastinggeld is niet bedoeld voor het uitwissen van onze geschiedenis”, aldus Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.

Het kunstcentrum aan de Witte de Withstraat ontvangt volgens het subsidieoverzicht in de aankomende jaren 421.500 euro van de gemeente Rotterdam. Leefbaar Rotterdam vindt het onbestaanbaar dat tonnen belastinggeld van de Rotterdamse burger in de zakken verdwijnen van cultuurbobo’s die het uitwissen van onze nationale geschiedenis voor ogen hebben.

Hoogwerf heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur en eist actie. “We willen dat de subsidie aan het kunstcentrum wordt stopgezet en dat de naam Witte de With wordt verbonden aan een andere instelling in Rotterdam, één die het wél verdient zijn naam te dragen.”

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Laatste nieuws