Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 05 november 2019

’Stop doorgeslagen identiteitspolitiek’


Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman.

Rotterdam - Er moet direct een einde worden gemaakt aan de doorgeslagen identiteitspolitiek van de gemeente Rotterdam, eist Leefbaar Rotterdam. Zo krijgen ambtenaren training om onbedoelde vooroordelen weg te nemen.

Vorige maand plofte bij de ambtenaren de nieuwste editie van het personeelsmagazine van de gemeente, Stadswerker, op de burelen. De laatste editie staat in het teken van diversiteit en inclusiviteit, laat Bert Wijbenga, wethouder integratie, weten in een begeleidend schrijven aan de gemeenteraad.

Het is volgens hem ’belangrijk dat we als gemeente het juiste voorbeeld geven op dit vlak’. Met de 36 pagina’s tellende ’glossy’ wil het stadsbestuur ’de blik van de ambtenaren verbreden en aandacht geven aan deze belangrijke onderwerpen’.

Fractievoorzitter Joost Eerdmans, als wethouder de voorganger van Wijbenga, heeft het ook gelezen. „En het is bij mij en mijn partij in het verkeerde keelgat geschoten”, stelt Eerdmans. Hij gaat schriftelijke vragen indienen bij het stadsbestuur, waarin hij eist dat de ambtenaren niet meer zullen worden lastiggevallen met dergelijke onzin. „Als je een gedrukte parodie op politieke correctheid zou moeten maken, dan zou dit het resultaat zijn.”

Er zijn meerdere onderzoeksbureaus en ook een diversiteitsmarketingbureau in de arm genomen door de gemeente om het eigen functioneren onder de loep te nemen.

Alle ruim honderd gemeentelijke communicatiemiddelen, zoals brochures en campagnes, zijn onderzocht en daaruit kwam naar voren dat groepen daarmee werden buitengesloten. De ’bi-culturele Rotterdammers’ worden vooral neergezet als een ’probleemgroep die geholpen moet worden door veelal autochtone Nederlanders’.

Daarom krijgen teamleiders masterclasses om bewust te worden van ’onbedoelde vooroordelen in communicatie’ om daarin verandering aan te brengen. „Hebben ze weleens wat criminaliteitsstatistieken bekeken”, zo vraagt Eerdmans zich af.

Alle ambtenaren worden ook aangespoord zelf een testje te doen om te kijken of ze een automatische voorkeur hebben als het gaat om bijvoorbeeld leeftijd, seksualiteit en geslacht. „Ingebakken beelden zoals dat jongens van blauw houden en meisjes van roze, moeten worden uitgebannen”, schampert Eerdmans.

Hij verbaast zich ook over de keuze van het stadsbestuur om antidiscriminatiebureau Radar op verschillende mbo-scholen ’hot topics’ te laten bespreken. Geslachts-identiteit, Zwarte Piet of het dragen van een hoofddoek zijn ’taboes’ die dan worden besproken.

Ook wordt overwogen alle gemeentelijke brieven en folders en ook de website aan te bieden in niet-westerse talen. „Deze waanzin moet stoppen”, eist Eerdmans. „Als gemeente kom je ook nog eens in de persoonlijke levenssfeer van je mensen waar je niet hoort te komen.”

Wat hem betreft laat het blad maar een ding duidelijk zien. „Dit is de overtreffende trap van onszelf wegcijferen. Ik voel me bijna schuldig dat ik als 48-jarige blanke man als wethouder niet heb nagedacht over mijn positie in verhouding tot bi-culturele Rotterdammers.”

Laatste nieuws