Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 19 februari 2014

Stop de Betutteling! Op naar de nieuwe Roaring 20s


In NRCafé heeft Joost Eerdmans vanavond het uitgaansplan ‘Stop de Betutteling: Op naar de nieuwe Roaring 20s’ overhandigd aan party-goeroe Ted Langenbach en Aziz Yagoub (Perron, Toffler). Joost Eerdmans schreef het plan met tien maatregelen voor een levendigere binnenstad samen met Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar.

Ooit, tijdens the Roaring 20s, was Rotterdam met legendarische danssalons als Pschorr dé dansstad van Nederland. Ruim tien jaar geleden was Rotterdam onder leiding van Ted Langenbach de toonaangevende dance-stad van Nederland.

Telkens is het nieuw particulier initiatief dat Rotterdam als uitgaansstad op de kaart zet. Tegenwoordig gaat het daardoor een stuk beter met de Meent en de Witte de Withstraat en dankzij clubs als Perron en Toffler is dance weer terug in Rotterdam.

Het is wel roeien tegen de stroom op. Het huidige klimaat in de stad belemmert initiatief. Het is dan ook niet voor niets dat de Economic Development Board Rotterdam (EDBR) de gemeente het volgende adviseert:

“Omarm initiatief in de stad, experimenteer, beperk je tot de randvoorwaarden.”

Daarvoor is een mentaliteitsomslag nodig. Rotterdam zucht onder steeds meer betuttelende regels. Het stadsbestuur laat zich leiden door angst als gevolg van een in 2009 uit de hand gelopen dancefeest in Hoek van Holland. Dat is best te begrijpen, maar angst is zelden een goede raadgever. Waar het om gaat, is dat er een politieapparaat staat dat berekend is op zijn taak, bijtijds ingrijpt en handhaaft. Het stadsbestuur kiest er echter voor om dan maar alle risico’s te vermijden, met als gevolg dat er uiteindelijk niets meer kan in deze stad!

Leefbaar Rotterdam wil terug naar een stad die denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. De idealen van de jaren ‘70 kenden hun grenzen, maar het kan niet zo zijn dat we terugvallen in het korset van de jaren ‘50. Wij willen niet verbieden, maar handhaven waar nodig. De stad heeft behoefte aan een stadsbestuur dat niet bang is en niet klakkeloos elk nieuw verbod uit de EU of Den Haag overneemt, maar oog heeft voor wat lokaal in Rotterdam wel en niet gewenst is.

De knop moet nú om, opdat Rotterdam in 2020 in Nederland hét centrum is van de nieuwe Roaring 20s!

Leefbaar Rotterdam heeft tien maatregelen opgesteld die er voor zorgen dat uitgaan in Rotterdam een feest is en blijft en dat ze de levendigheid van de binnenstad vergroten. Bekijk het rapport via de volgende link om deze maatregelen te bekijken:

Stop de Betutteling: Op naar de nieuwe Roaring 20’s! (pdf)


Reacties:


Door Joen op 18:29 - Maandag, 24 februari 2014

Wat wil je daar nu mee zeggen Beverman?
Wat moet ik toegeven?
Wat vind je zelf van dat stukje uit het AD?

Tav Sorensen, daar heeft hij toendertijd zijn excuses voor aangeboden.
Dat de diversen mensen hier elke keer op terugkomen is gewoon zielig.


Door Beverman op 17:15 - Maandag, 24 februari 2014

Maar Joen toch. Wat vindt je zelf? En hoe kijk je tegen aan tegen al die allochtonen in Rotterdam.  En wat te denken van 4 jaar geleden, appelleren aan de onderbuikgevoelens van de Rotterdammers.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/20405063/___aboutaleb_weg_bij_winst_leefbaar___.html.

Fractieleider Ronald Sørensen van Leefbaar Rotterdam was in 2008 al furieus bij de voordracht van Aboutaleb. ‘Aboutaleb is alleen gekozen vanwege zijn AFKOMST’, zo klonk het destijds. Wees oprecht en geef het gewoon toe.


Door Joen op 15:02 - Maandag, 24 februari 2014

Het is toch verdomme niet te geloven.
“Ze” vinden leefbaar racistisch.
Ze gaan leefbaar uitsluiten om samen te werken.
Maw ze sluiten een groep uit!
Wie is hier nu racistisch bezig?

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3602471/2014/02/24/Leefbaar-is-racistische-partij.dhtml


Door Joen op 17:24 - Vrijdag, 21 februari 2014

@De Meeuw,

100% mee eens.
Een van de grootste betuttelakties ooit.
Hier zou leefbaar zeker iets mee moeten doen.
(vraag me alleen af of dit niet landelijk geregeld wordt)

Ik weet uit ervaring dat veel mensen wegblijven uit de horeca omdat ze niet meer mogen roken. Tel daarbij de onredelijke controles/boetes/vergunningen/inkoop bij op en, zie hier, de reden dat de bruine kroegen ophouden te bestaan.


Door Johan Klaassen op 10:26 - Vrijdag, 21 februari 2014

Beste Mr Miyagi zo simpel ligt het helaas niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat aantasting van de zondag als speciale/aparte dag ook de islamisering bevorderd.


Door De Meeuw op 10:05 - Vrijdag, 21 februari 2014

Een uitstekend 10 punten plan!
Slechts één opmerking: wat maakt een kroeg een bruine kroeg? Dat zijn toch de rokers?! Als we dan toch zo stoer zeggen ons niet bij voorbaat te willen neerleggen bij bemoeizuchtige regeltjes uit Brussel en Den Haag, waarom dan niet toestaan dat ondernemers zelf uitmaken of er in hun kroeg gerookt wordt of niet?!


Door Mr. Miyagi op 0:16 - Vrijdag, 21 februari 2014

Al die ondernemers die worden weggepest, dat noem ik nou discriminatie.
Straks moeten de winkels nog dicht op zondag en lijken we net op Staphorst.

De kraan mag dicht mbt al die onzin subsubsidies voor multiculti-sh#t.
Steek dat geld liever in micro-kredieten voor kansrijke startende ondernemers.
LR moet vooral lobbyen voor mensen die wel wat van hun leven willen maken.


Door Rinus van de Heerik op 18:16 - Donderdag, 20 februari 2014

@Hans Dalhuisen

Ik ben het helemaal met je eens over (niet cultureel genoeg) daar ik zelf een brief van afkeuring van subsidie heb gezien van de gemeente Rotterdam voor een Rock en Roll dag


Door Hans_Dalhuisen op 17:32 - Donderdag, 20 februari 2014

Leefbaar Rotterdam Tijdens de havendagen het grootste shantyfestival van Nederland in Rotterdam. Trekt duizenden mensen met de afsluiting is de tent overvol.!!!! Er heeft zich in al die jaren nog nooit geen incident voorgedaan. Mensen genoten gewoon eindelijk ook iets voor de gewone Rotterdammer. Er werken veel vrijwilligers mee om het te aten slagen. Maar…... onze linkse gemeente vind het niet vernieuwend niet cultureel genoeg. Alleen als er een feest is voor minderheden word er met tonnen subsidie gesmeten!!!!!!!! als zo iets men minimale middelen opgezet word en grote belangstelling van het publiek trekt is het linkse RTV Rijnmond niet aanwezig geen enkele aandacht!!!!Zo een haven en zegeliederen festival hoort toch bij Rotterdam Maar ne hoor liever allochtone muziek dat krijgt meer aandacht en subsidie


Door Hans_Dalhuisen op 17:20 - Donderdag, 20 februari 2014

ik kan wel een stelletje accordeonisten regelen die komen spelen bij verschoor maar dan wel zondag..  Puur Nederlandse muziek


Door Rinus van de Heerik op 15:13 - Donderdag, 20 februari 2014

PvdA Den Haag gratis aangeboden op Marktplaats Bron: Omroep West 19 februari 2014, 15:50 PvdA - Den Haag - De Haagse afdeling van de Partij van de Arbeid wordt gratis aangeboden op Marktplaats. De sociaal-democraten zouden ´wegens tegenvallende resultaten´ gratis af te halen zijn.De aanbieder, die zichzelf Den Haag noemt, schrijft dat “de verpakking er goed uit zag”, maar “de inhoud viel flink tegen”. De houdbaarheidsdatum van de beloften zou al verstreken zijn.


Door Rinus van de Heerik op 14:49 - Donderdag, 20 februari 2014

Helemaal mee eens leefbaar Rotterdam wanneer gaan we naar café verschoor Oostkousdijk 1 in Delfshaven

SPRENS heerlijk dat Hollands deuntje


Door Sprens op 21:51 - Woensdag, 19 februari 2014

Leuk hoor, maar die Ted Langenbach heeft zijn tijd nu toch wel gehad?
Hij heeft al een biografie laten schrijven.
Tijd voor een nieuwe generatie!

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Laatste nieuws