Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 02 juli 2014

Stadsbestuur: horeca mag langer open tijdens WK


De Rotterdamse horeca mag tijdens de kwartfinale van Oranje op het WK langer openblijven en meer geluid maken. Dit heeft het stadsbestuur (LR, D66, CDA) gisteren besloten.

Reuring
Leefbaar Rotterdam is blij met de beslissing van het stadsbestuur. Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar: “Als Oranje, met maar liefst negen spelers uit de Feyenoord-school, het zover schopt is dat wel een feestje waard. Het past ook geheel bij wat we in het coalitieakkoord met elkaar hebben afgesproken: meer levendigheid en meer reuring in de stad. Gezelligheid krijg je niet door op dit soort momenten krampachtig te doen, maar ondernemers de ruimte te geven er iets moois van te maken.”


Eigen initiatief
Leefbaar Rotterdam is daarnaast trots op het initiatief dat cultureel ondernemer Aziz Yagoub heeft genomen door een groot tv-scherm in het Museumpark te plaatsen, zodat Rotterdammers massaal naar de WK-wedstrijden van Oranje kunnen kijken. Eerder leek het idee voor een groot tv-scherm nog te stranden. “Toen burgemeester Ahmed Aboutaleb maandag een soort van oproep deed, heb ik definitief besloten dit te gaan organiseren”, licht Yagoub toe tegenover de Telegraaf. Molenaar: “Dit is precies wat Rotterdam nodig heeft. Niet zitten wachten tot de gemeente of een ander het voor je doet, maar zelf de handen uit de mouwen steken en het gewoon doen. Dat is nu ondernemen op z’n Rotterdams.”

Reacties:


Door Mr. Miyagi op 16:30 - Donderdag, 03 juli 2014

Even iets anders. Ik mag hopen dat LR zich ook zal inspannen om het Sinterklaasfeest in ere te houden. Die miep van de United Nothing mag onze traditie niet verpesten😾


Door Mr. Miyagi op 10:36 - Donderdag, 03 juli 2014

Kijk, dit is nu meedenken in het belang van de bewoners en de ondernemers.
Juist mierenneuken zal het tegenovergestelde effect opleveren.

Hulde!

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Dossier: Ondernemen

28 augustus 2015 Uitlopende wegwerkzaamheden

Laatste nieuws