Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 10 maart 2020

’Speciale aanpak Moelanders nodig’


Bron: De Telegraaf. Door: de Rotterdamse redactie.

Rotterdam - Er moet weer een speciale ’Moelanderaanpak’ in Rotterdam komen. Dat stelt Leefbaar Rotterdam raadslid Eshan Jami die hiervoor schriftelijke vragen indient bij het stadsbestuur.

Sinds de bestuurlijke wisseling van de wacht heeft het huidige college de boel laten versloffen, zo stelt Jami. De jaarlijkse monitor EU-arbeidsmigratie is afgeschaft waardoor ’deze groep en de specifieke problematiek eromheen grotendeels uit zicht zijn geraakt’.

De problemen die Moelanders geven, zijn volgens het raadslid divers. „Drankproblemen zorgen bijvoorbeeld voor overlast. Er is overbevolking in woningen en ook de mensen zelf kunnen uitgebuit worden.’’ Doordat de monitor is gestopt, ontbreekt ’informatie om integraal en gericht beleid’ erop los te laten meent het raadslid. „Er is geen analyse dus kun je geen beleid maken en is er dus geen aanpak’’, vat Jami samen.

De problemen vallen onder verschillende wethouders waardoor niemand echt verantwoordelijk is. „Een deel valt onder veiligheid, een deel onder Werk en Inkomen en een deel onder wonen. Maak een wethouder hiervoor verantwoordelijk.’’

Het probleem gaat zich volgens Jami niet zelf oplossen. „De problemen blijf je houden door de open grenzen. Maar dan moet je de problemen wel in kaart brengen en eraan gaan werken.’’ Hij vermoedt dat een centrale aanpak is losgelaten omdat cijfers voor bepaalde politieke partijen ’onwelvallig’ zijn.

Laatste nieuws