Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 16 december 2016

‘SP en PvdA, stop met Rotterdammers bang maken!’


De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de Woonvisie. Daarmee kan eindelijk iets worden gedaan aan de verpauperde woningvoorraad in de oude stadswijken. Toch maakt fractievoorzitter Ronald Buijt zich zorgen om de angstbeelden die o.a. de SP en PvdA mensen voorhouden. “Ik roep tegenstanders op om te stoppen met het creëren van onterechte angstbeelden. Niemand wordt de stad uitgejaagd”, aldus Buijt.

Onterechte angst
Leefbaar Rotterdam betreurt het dat door de onterecht gecreëerde angstbeelden veel Rotterdammers zich zorgen maken over hun positie. De partij ontving de laatste weken tientallen mails van mensen die bang zijn gemaakt en geloven dat zij straks de stad moeten verlaten. “De tegenstanders kozen voor een boodschap van angst, hel en verdoemenis. Ze creëerden een beeld dat wanneer de Woonvisie zou worden aangenomen op 1 december, graafmachines en bulldozers half Rotterdam Zuid zouden platwalsen. Opvallend, want het vorige stadsbestuur met de PvdA was zelf voornemens 25.000 oude huizen te slopen”, aldus Buijt.

Evaluatie referendum
Buijt concludeerde ook dat het Woonreferendum is uitgelopen op een fiasco. Nog geen 17 procent van de kiesgerechtigde Rotterdammers ging naar de stembus. Een zeer teleurstellende opkomst, vindt hij. “Ook ons is het, een zeer actieve campagne ten spijt, niet gelukt meer mensen naar de stembus te krijgen.” Leefbaar Rotterdam steunde daarom een voorstel om het referendum grondig te evalueren.

Vertrouwen in toekomst
Desondanks kijkt Buijt met het aannemen van de Woonvisie met veel vertrouwen naar de toekomst van Rotterdam. “Met meer kwalitatief betere woningen in zowel het lage als het midden en hoge segment, zorgen we ervoor dat het over enkele jaren prettig wonen is voor zowel mensen met een smalle beurs als starters en gezinnen die door willen groeien in hun wijk. Dat is het enige juiste verhaal en veel beter dan mensen een angstbeeld voorhouden.”

Dossier: Ronald Buijt

Dossier: Fysieke infrastructuur

STANDPUNT: Bouwen en wonen
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Laatste nieuws