Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 02 februari 2015

‘Snel opvang voor gedupeerde huurders Schiebroek!’


Leefbaar Rotterdam wil dat er zo snel mogelijk opvang komt voor de gedupeerde huurders van een flat aan de Moddermanstraat in Schiebroek. Na een explosie in de flat afgelopen zondag worden zij door woningcorporatie Havensteder letterlijk in de kou gezet. Schrikbarend en zorgwekkend, vindt Leefbaar Rotterdam.

Huurders in de kou gezet
Als gevolg van de schade aan de flat zijn 58 appartementen onbewoonbaar verklaard en 150 bewoners voor onbepaalde tijd dakloos geworden. Woningcorporatie Havensteder, eigenaar van het pand, heeft de eerste nacht na de explosie onderdak verzorgd voor de gedupeerden. Vandaag werd tijdens een bewonersbijeenkomst echter duidelijk dat Havensteder hier geen opvolging aan geeft, waardoor bewoners letterlijk in de kou komen te staan.

Volgens de woningcorporatie moeten de gedupeerden zelf op zoek gaan naar onderdak en de kosten hiervan declareren bij eigen verzekeringen. Over de reparatie van de appartementen kunnen de bewoners zich richten tot de website van Havensteder.

Havensteder moet verantwoordelijkheid nemen
Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf vindt dat Havensteder haar verantwoordelijkheid moet nemen: “Deze gang van zaken en de wijze waarop Havensteder haar huurders behandeld is schrikbarend en zeer zorgwekkend. Deze mensen staan buiten hun schuld om op straat en dienen waar mogelijk geholpen te worden om onderdak te vinden.”

Spoeddebat
Leefbaar Rotterdam-raadsleden Tanya Hoogwerf en Bart-Joost van Rij willen voor de actualiteitenraad van 5 februari hier een spoeddebat over aanvragen en met het stadsbestuur in gesprek hoe hier te handelen en hoe in de toekomst op vergelijkbare situaties kan worden gereageerd. 

Zie ook:
- Interview Radio Rijnmond met Bart-Joost van Rij

Dossier: Bart-Joost van Rij

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Fysieke infrastructuur

STANDPUNT: Bouwen en wonen
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Dossier: Hillegersberg-Schiebroek

Laatste nieuws