Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 12 juni 2014

‘Snel knopen doorhakken nieuw Skatepark Westblaak’


Leefbaar Rotterdam, D66, CDA en PvdA hebben vandaag in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor de voortgang van een vernieuwd skatepark aan de Westblaak.

Het skatepark behoorde ooit tot een van de meest toonaangevende van Europa, maar is inmiddels sterk op zijn retour. Volgens de partijen is het skatepark beeldbepalend voor Rotterdam en moet een nieuw park daarom op korte termijn worden gerealiseerd.

Ontevredenheid bij nieuwe ontwerpen
In 2012 werd het skatepark tijdelijk gesloten vanwege technische gebreken. Sindsdien is door de gemeente, verschillende instanties en enkele gebruikers gewerkt aan een aantal nieuwe ontwerpvoorstellen, maar die hebben tot op heden niet kunnen rekenen op de steun van gebruikersgroepen.

Concrete afspraken
LR, D66, CDA en PvdA maken zich zorgen dat het park straks door veroudering definitief is afgeschreven en niet meer kan worden gebruikt. De partijen zien daarom graag dat er snel knopen worden doorgehakt over het skatepark. Om dit te bewerkstelligen willen zij dat het skatepark binnenkort wordt besproken in de commissie Jeugd Onderwijs Cultuur en Sport.

Nieuw toonaangevend park
Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar: “Het nieuwe park moet een uit beton gegoten park worden in zogeheten ‘landscape’ stijl, een wereldwijde trend. Waar het om gaat is dat er een park komt dat aansluit bij 90 procent van de huidige generatie skaters. Modern en helemaal van deze tijd. We willen het nu in één keer goed doen. Dus geen compromissen meer waarin toch weer een half pipe verwerkt moet worden.”

Reacties:


Door Victor Reijkersz op 7:14 - Dinsdag, 17 juni 2014

Om eerlijk te zijn snap ik uberhaupt niet waarom de belastingbetaler moet opdraaien voor skateboarders.

Its a mute point anyway. Ik heb het idee dat skaters prima het normale straatmeubilair en de betonmassa’s die overal in de stad te vinden zijn kunnen benutten voor hun hobby.

grtjes
Vic

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Laatste nieuws