(Nog niet beantwoord)

Schriftelijke vragen over terreur door trouwstoet


Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Stadhuis Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam


Rotterdam, 29 oktober 2018

Schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording


Betreft: Trouwstoet terreur


Geacht college,


Op vrijdag 26 oktober trok er een Marokkaanse trouwstoet door het centrum van Rotterdam met daarbij een waslijst aan gevaarlijke en ronduit idiote verkeersgedragingen die het handelsmerk lijken te worden van bepaalde trouwstoeten. Een korte opsomming van alle misdragingen: verkeerslichten negeren, te hard rijden, spookrijden en andere weggebruikers klemrijden. Verkeersdeelnemers die het ‘waagden’ er iets van te zeggen kregen de bekende scheldpartijen en intimidaties over zich heen.  Vanwege een medisch spoedtransport, waarbij er door de politie veel kruispunten moesten worden afgezet, was er te weinig capaciteit over om de stoet aan de kant te zetten, zo lezen wij in een reactie van de politie. Wij vinden het zorgelijk als één medisch spoedtransport er al voor zorgt dat er geen handhaving meer plaatsvindt op gevaarlijk rijgedrag. Hier hadden immers makkelijk verkeersslachtoffers kunnen vallen en dan waren er nog meer medische spoedtransporten aan de orde geweest. Wij krijgen vrijwel wekelijks meldingen van dit soort verkeersaso’s en hun bizarre rijgedrag en Rotterdammers zijn dit spuugzat.

Dit idiote gedrag moet met alle beschikbare middelen de kop wordt ingerukt en hierover heb ik de volgende vragen aan het college:

1. Wat is er bij u bekend over de gedragingen van deze Marokkaanse trouwstoet van afgelopen vrijdag, hoeveel meldingen zijn er bij de politie binnengekomen?
2. Hoeveel boetes zijn er uitgedeeld en voor welke verkeersovertredingen?
3. Bent u met het met ons eens dat mensen die op zo’n idiote manier aan het verkeer deelnemen een gevaar op de weg zijn en geen rijbewijs verdienen?
4. Diverse verkeersovertredingen zijn gefilmd en gefotografeerd, de beelden staan ook online; gaat de politie deze overtreders alsnog beboeten, zo nee waarom niet?
5. Zijn de auto’s waarmee de overtredingen zijn begaan gehuurd en zo ja, op welke manier gaat u de verhuurder aanpakken?
6. Klopt het dat er vanwege een medisch spoedtransport onvoldoende capaciteit was om handhavend op te treden? Zo ja bent u met ons van mening dat dit onacceptabel is?
7. Hoe gaat u ervoor zorgen dat, ook tijdens een medisch spoedtransport, er genoeg capaciteit is om zulk gevaarlijk verkeersgedrag aan te pakken?

Met vriendelijke groet,


Joost Eerdmans

 

 

Meest recente schriftelijke vragen

24 september 2019
Sluiting rangeerterrein Waalhaven (n.n.b)
17 september 2019
Sluitingstijd terrassen Eurekaweek (n.n.b)
3 september 2019
Toename klanten voedselbank (n.n.b)
3 september 2019
Papierprikken (n.n.b)

Laatste nieuws