Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 10 januari 2017

‘School werkloze om tot vrachtwagenchauffeur’


Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 10 januari 2017 - door Marjolein Kooyman
De gemeente moet werkloze Rotterdammers aanmoedigen om zich te laten scholen tot vrachtwagenchauffeur. Dat wil Leefbaar Rotterdam.

Om de nog ongeveer duizend vacatures voor chauffeurs in deze regio te vullen, biedt het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) goedkope omscholingstrajecten aan en een baangarantie. Leefbaar Rotterdam ziet daarin een goede kans om wellicht honderden Rotterdammers met een bijstandsuitkering aan een baan al vrachtwagenchauffeur te helpen. “Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan mensen die nu vrijwilligerswerk doen waarbij ze mensen vervoeren in een busje”, zegt Leefbaar-raadslid Ingeborg Hoogveld. Zij wil dat de gemeente hen aanmoedigt. “Dit is een mooie gelegenheid. Het gaat om een echt vak, ook voor vrouwen. Grijp die kans.”

Hoogveld heeft vragen gesteld en wil van het college weten hoeveel Rotterdammers in de bijstand geschikt zijn voor de functie van vrachtwagenchauffeur. Maar ook wat er voor nodig is om hen klaar te stomen voor de opleiding tot trucker. “Bijvoorbeeld met behulp van een vaardigheidstraining. Daar kan de gemeente best in investeren,”

Tekort
Deze krant meldde eerder dat door het aantrekken van de economie STL kampt met een groot tekort aan chauffeurs. Met informatiebijeenkomsten hoopt het instituut honderden belangstellenden warm te maken voor een omscholingstraject. Zo zijn er bijeenkomsten in Riderkerk en Gorinchem.

Leefbaar hoopt dat STL ook de Maasstad aan wil doen. “Er worden zoveel chauffeurs gezocht en er zitten hier ruim 38.000 mensen in de bijstand”, stelt Hoogveld. “Ik kan me voorstellen dat daar in eerste instantie een paar duizend geschikte kandidaten tussen zitten.”

Directeur Willem de Vries van STL zegt dat iedereen welkom is om te solliciteren. “Maar de stap naar chauffeur voor iemand die langdurig in de bijstand heeft gezeten, is vaak te groot.” Maar ook zij zijn van harte welkom, stelt De Vries. “Mits zij geschikt zijn. We hebben een zorgvuldige selectieprocedure en leiden alleen kandidaten op die daar doorheen komen.”

Kandidaten worden onderworpen aan een rij-, reactie- en motivatietest en een onderzoek naar het leervermogen. “Het is hard en mooi werk, niet iedereen heeft een juist beeld van het vak”, zegt De Vries.

Dossier: Ingeborg Hoogveld

Dossier: Bijstand

Laatste nieuws