Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 19 april 2018

’School hoeft geen paleis voor sultan te zijn’


Bron: De Telegraaf, donderdag 19 april 2018 - door Maarten Ritman
De verbouwing van de islamitische middelbare school Avicenna College in Rotterdam heeft miljoenen euro’s extra gekost omdat er marmeren vloeren en kroonluchters in moesten. Leefbaar Rotterdam eist daarom nu geld terug.

Het Avicenna College is de opvolger van de omstreden Ibn Ghaldoun school op Zuid. Daar was het onderwijs ondermaats en waren er financiële problemen. Na examenfraude waarbij leerlingen examens hadden ontvreemd en doorverkocht, volgde een faillissement en ging de school uiteindelijk door onder een nieuwe naam.

Kroonluchters
Wel zat het jaren in een verouderd onderkomen. De school is nu compleet gerenoveerd, met marmeren vloeren, kroonluchters, aparte gebedsruimtes, mozaïek en meerdere Arabische elementen. De school noemt het zelf geen moskee maar wil de identiteit van de islamitische school zichtbaar laten zijn.

De verbouwing komt voor rekening van de gemeente. En dat is tegen het zere been van Leefbaar Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf heeft schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur over de verbouwing en de uitbreidingsplannen van de school.

„We betalen als gemeente graag voor deugdelijke schoolgebouwen. Maar we investeren niet in marmer en kroonluchters met gemeentegeld.”

Had wat soberder gekund
Wat haar partij betreft moet er in beeld worden gebracht hoeveel extra geld de verbouwing tot een ’sultanesk pand’ heeft gekost. „Dat had een stuk soberder gekund, het meerbedrag moet de school terugbetalen.” Daarnaast verzet Hoogwerf zich tegen de gescheiden gebedsruimtes. „Die hadden niet van gemeentegeld gebouwd mogen worden.”

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Dossier: Onderwijs

STANDPUNT: Onderwijs

Dossier: Islam

Laatste nieuws