Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 02 december 2016

Rotterdam toegankelijker voor ouderen en mensen met beperking


Leefbaar Rotterdam is verheugd dat Rotterdam de tweede prijs voor beste toegankelijkste stad in Europa heeft gewonnen. De prijs werd deze week uitgereikt aan steden die zich inzetten om toegankelijk te zijn voor ouderen en mensen met een beperking. Ook Leefbaar spande zich de afgelopen jaren hiervoor in.

De prijs is een bekroning op het werk van verschillende partijen in de stad, waaronder de politiek. Leefbaar-raadslid Michel van Elck diende in december 2013 een motie in die het stadsbestuur opriep werk te maken van Rotterdam als meest toegankelijke stad voor ouderen en mensen met een beperking. Ook stelde hij vragen over de toegankelijkheid van bushaltes voor invaliden.  “Leefbaar Rotterdam vindt het erg belangrijk dat ook mensen met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Toegankelijk openbaar vervoer is daarbij onmisbaar”, aldus Van Elck.

Van Elck is blij te zien dat de inspanningen van Rotterdam vruchten afwerpt. “Deze prijs geeft aan dat Rotterdam op de goede weg is en is een aanmoediging om het nog beter te doen. De samenleving vergrijst en daar moeten we als stad op ingesteld zijn. Bij Leefbaar Rotterdam staat het welzijn van ouderen en ook van mensen met een beperking hoog in het vaandel. We zijn pas echt een leefbare stad als ook zij zorgeloos en zonder problemen overal kunnen komen en meedoen.”

Bekijk hier de video van het juryrapport.

Zie ook:
- Slechts weinig bushaltes toegankelijk voor invaliden
- Motie: Rotterdam meest toegankelijke stad voor mensen met een beperking

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: Zorg en sociaal

Laatste nieuws