Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 10 mei 2016

Rotterdam rekent af met ronkende motoren


Rotterdam controleert streng op motorrijders die zonder geluidsdemper door de stad rijden. In de afgelopen periode werden 23 overtreders op de bon geslingerd. Een goede zaak vindt Leefbaar-raadslid Bart-Joost van Rij. “We ergeren ons al jaren aan de herrie van ronkende motoren. Het is daarom goed dat de politie hier streng op handhaaft.”

Strenge politiecontroles
Bij zomers weer neemt het aantal motorrijders toe en daarmee ook het asociaal rijgedrag. Vooral op de Meent, de Coolsingel en rondom de Mauritsweg-Westersingel zorgen gevaarlijk rijgedrag en geluidsoverlast voor ergernis, aldus een politiewoordvoerder. Daarom wordt er streng gecontroleerd. Wie zonder geluidsdemper door de stad rijdt, kan rekenen op een boete van 370 euro.


LR: Asocialen hard aanpakken
Leefbaar Rotterdam is blij met de strenge politiecontroles. “Asocialen die willens en wetens geen rekening houden met een ander en voor overlast zorgen, moeten het maar voelen in hun portemonnee. Bewoners en winkeliers ergeren zich dood aan het geluid van zo’n knallende uitlaat. De aanpak van wethouder Eerdmans om verkeershufters aan te pakken, sluit hier goed op aan”, aldus Van Rij.

Dossier: Bart-Joost van Rij

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Verkeer en Vervoer

STANDPUNT: Bereikbaarheid

Dossier: Rotterdam Centrum

Laatste nieuws