Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 24 mei 2017

Rotterdam lanceert prikkelende postercampagne voor vrije partnerkeuze


Wethouder Ronald Schneider (Integratie, Leefbaar Rotterdam) heeft vandaag een postercampagne gelanceerd om vrouwen te steunen die zich niet vrij voelen om de partner te kiezen die ze willen. Op een van de posters is een zoenende moslima met een Joodse meneer te zien. Het beeld moet prikkelen en het debat over vrije partnerkeuze in Rotterdam op gang te brengen.

Onder sommige bevolkingsgroepen is het zelfstandig kiezen van je partner uit den boze. Vrouwen lopen het risico slachtoffer te worden van eerwraak, huwelijksdwang en andere vormen van onderdrukking. Met de campagne ‘In Nederland kies je je partner zelf’ zet Rotterdam de eerste stap om vrije partnerkeuze bespreekbaar te maken.

Wethouder Schneider: “De campagne start met prikkelende posters. Daarna willen we in gesprek met die moeilijk bereikbare groep van mensen die niet zelf mag kiezen en de mensen die anderen belemmeren in hun vrije partnerkeus. Door het gesprek aan te gaan wil ik ze overtuigen dat het normaal is dat vrouwen hun eigen partner kunnen en mogen kiezen. Of het een man of vrouw is, van welke afkomst dan ook.”

Op donderdag 15 juni organiseert de gemeente een debat over het onderwerp vrije partnerkeuze. Wil jij hierbij zijn? Schrijf je in, met motivatie, via de link. Je ontvangt een bevestiging als je aanmelding is goedgekeurd

Dossier: Ronald Schneider

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Dossier: Islam

Laatste nieuws