Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 07 juli 2017

Rotterdam krijgt meldpunt onderwijsmisstanden


Dankzij Leefbaar Rotterdam krijgt de gemeentewebsite een meldpunt voor misstanden in het onderwijs. Via deze pagina, die in contact staat met de Inspectie van het Onderwijs, kunnen mensen melding doen van zaken als fraude met studiefinanciering, slechte aanwezigheidsadministratie en tentamenfraude.

Examenfraude Zadkine
Aanleiding voor het meldpunt zijn de recente misstanden bij enkele opleidingen van het ROC Zadkine. Begin juni kwam aan het licht dat er examenfraude had plaatsgevonden op het Zadkine in Prins-Alexander. Opgaven uit het herexamen werden tijdens examentrainingen gedeeld aan studenten die nog een herkansing moesten doen. Om opheldering te krijgen over de misstanden dienden Leefbaar-raadsleden Ronald Buijt en Tanya Hoogwerf schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur.

Misstanden slecht voor imago onderwijs
Buijt vindt dat de misstanden op scholen ervoor zorgen dat het imago van het Rotterdamse onderwijs verslechtert. “Hierdoor worden de diploma’s van leerlingen minder waard en het werkplezier van de docenten aangetast. Deze misstanden moeten dus zo snel mogelijk worden aangepakt.”

Docenten en leerlingen verdienen beter
Vrijdagnacht, bij de behandeling van de voorjaarsnota, werd het voorstel van Leefbaar Rotterdam aangenomen in de gemeenteraad. Buijt is blij dat Rotterdam het meldpunt gaat faciliteren. “Hiermee kunnen misstanden eenvoudig via de gemeentewebsite aan de Inspectie van het Onderwijs worden gemeld. En dat is maar goed ook, want Rotterdamse docenten en leerlingen verdienen beter.”

Lees meer:
- Leefbaar wil opheldering over ernstige misstanden Zadkine

Dossier: Ronald Buijt

Dossier: Onderwijs

STANDPUNT: Onderwijs

Laatste nieuws