Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 13 juni 2017

Rotterdam investeert 61 mln. extra in zorg


Rotterdam investeert de komende vier jaar 61 miljoen euro extra in zorg en ondersteuning aan Rotterdammers. Leefbaar-raadslid Michel van Elck is verheugd. “Met deze extra investering kunnen we Rotterdammers, jong en oud, de zorg blijven bieden die nodig is. Een goede zaak, want de zorg mag nooit een zorg zijn in Rotterdam!”

Rotterdammers vinden steeds beter de weg naar de zorg. Dat laat wethouder Hugo de Jonge (Zorg) weten in een brief aan de gemeenteraad. Er wordt meer zorg verleend en er worden meer aanvragen gedaan voor vervoer en hulpmiddelen. De zorg is toegankelijker geworden en de Rotterdammer heeft baat bij de decentralisaties; een belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma van Leefbaar Rotterdam.

Maar het succes kent ook een keerzijde. Teruglopende bijdragen en bezuinigingen vanuit het kabinet van VVD en PvdA zorgen dat er financiële tekorten zijn en gaan ontstaan. 

Leefbaar Rotterdam is dan ook blij en trots dat het stadsbestuur ruim 60 miljoen euro zelf extra uittrekt voor zorg en ondersteuning in de stad. Van Elck: “Als Den Haag het vertikt, dan leggen we hier in Rotterdam wel zelf geld bij. Want iedereen moet de zorg krijgen die nodig is. Daar staat Leefbaar Rotterdam voor en daar zullen we ook altijd voor blijven staan.”

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Zorg en sociaal

Laatste nieuws