Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 28 februari 2018

Rotterdam gaat weer bouwrecord breken


Afgelopen week zijn vergunningen afgeleverd voor maar liefst 1300 nieuwe woningen. In dit tempo gaat het bouwrecord van 2017 dit jaar alweer sneuvelen. Onder de nieuwe projecten zit de transformatie van de Europoint torens en de hoogste woontoren van Nederland: de Zalmhaventoren.

De vergunningen voor zo’n 1300 nieuwe woningen zijn deze week onherroepelijk geworden. De bouw van de Zalmhaventoren en de transformatie van de Europoint torens kunnen doorgaan. Beide projecten leveren veel nieuwe woningen op.

“In 2017 haalden we een bouwrecord en startte de bouw van 3764 nieuwe huizen. Het is mooi dat de vergunningen voor de torens rond zijn, nu kunnen we snel beginnen. Ik denk dat we het bouwrecord dit jaar weer kunnen breken. Naast de grote torens bouwen we ook nog op andere plekken, zoals de wijk Little C in Coolhaven. We voegen verschillende typen huizen toe, ook middeldure waar veel vraag naar is. We brengen balans in het woningaanbod in de stad.”, zegt Leefbaar wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling.

Rotterdam blijft flink doorbouwen, zoals afgesproken in de Woonvisie 2030. Waar mogelijk worden leegstaande kantoren en winkels omgebouwd tot woningen. Samen met de snelheid van de nieuwbouw is het mogelijk om in 2030 ruim 50.000 nieuwe huizen te hebben in Rotterdam.

Laatste nieuws