Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 24 januari 2019

Rotterdam Expert Panel: FvD grootste bij Provinciale StatenverkiezingenDe resultaten van de 44e editie van het Rotterdam Expert Panel (REP) zijn bekend. Dit keer vroegen we de deelnemers onder andere welke partij zij van plan zijn hun stem te geven bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. De uitkomst is helder: als het aan de panelleden ligt wordt Forum voor Democratie met bijna 40 procent veruit de grootste partij.

39 procent van de 206 respondenten geeft aan op Forum voor Democratie (FvD) te gaan stemmen. Dit houdt een groei in ten opzichte van augustus vorig jaar, toen leden van het Rotterdam Expert Panel dezelfde vraag voorgelegd kregen. Destijds gaf 32 procent aan een voorkeur voor FvD te hebben. De aantrekkingskracht van Forum voor Democratie, de alliantiepartner van Leefbaar Rotterdam, op panelleden lijkt dus toe te nemen. Met deze score wordt FvD met afstand de grootste partij onder deelnemers aan het panel. Een uitkomst die erop duidt dat de partij in maart hoge ogen kan gaan gooien in Rotterdam.

Op de tweede plek komt de PVV met 10.7 procent van stemmen. De VVD, ten tijde van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 nog goed voor 12,6 procent van de respondenten, weet momenteel nauwelijks nog panelleden aan zich te binden en zakt onder de drie procent. Ongeveer een derde van de respondenten weet nog niet welke partij zijn of haar stem krijgt op 20 maart. Dit percentage is sinds de enquete van augustus vorig jaar niet gedaald. De verwachting is dan ook dat een flinke groep panelleden pas kort voor de verkiezingen de knoop doorhakt.

Bekijk de volledige score HIER.

Geeft u ook graag uw mening over actuele thema’s en wilt u meedenken over de koers van Rotterdam? Word dan ook lid van het Rotterdam Expert Panel! U kunt zich hier aanmelden.

Laatste nieuws