Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 29 april 2016

Ronald Buijt nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam


Anton Molenaar draagt het fractievoorzitterschap over aan fractielid Ronald Buijt. Molenaar beschouwt zijn voorzitterschap als voltooid en vindt dat in aanloop richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 er een ander soort fractievoorzitter nodig is.

Van bruggenbouwer naar strateeg
Molenaar werd in 2014 als fractievoorzitter aangesteld. Zijn opdracht was om de uit het lood geslagen fractie terug op de rails te zetten. Molenaar: “Ik heb er altijd in geloofd en heb de uitdaging met veel plezier uitgevoerd. Er is rust binnen de fractie en we functioneren als een team. Richting de verkiezingen in 2018 is er wat mij betreft een ander soort fractievoorzitter nodig. Ronald als onze strateeg is hiervoor de aangewezen persoon.”

De fractie respecteert het besluit van Molenaar en bedankt hem voor zijn inzet. Buijt: “Anton heeft de partij een ongelooflijke dienst bewezen door het fractievoorzitterschap op zich te nemen. Hij is een bruggenbouwer met een groot hart voor de partij, zo is gebleken. Hij heeft het voortreffelijk gedaan.”

De fractieleden stemden na overleg unaniem voor Buijt als hun nieuwe fractieleider. “Het is mij een dankbare taak de fractie te leiden richting de verkiezingen in 2018. We hebben al veel mooie resultaten behaald. De stad wordt veiliger, de woonlasten dalen en er zit weer een bestuur aan de knoppen dat durft te zeggen waar het op staat. In de aankomende twee jaar gaan we nog meer van ons laten zien en horen. Want hoewel Rotterdam in de lift zit, zijn we er nog niet!”, aldus Buijt.

Over Ronald Buijt
Buijt (47) is logistiek planner bij een transportbedrijf en sinds 2006 raadslid voor Leefbaar Rotterdam. Vanuit deze rol is hij al jaren nauw betrokken bij de portefeuille onderwijs. Ook is hij eerste plaatsvervangend voorzitter van burgemeester Aboutaleb bij gemeenteraadsvergaderingen. Vanuit zijn rol als strateeg hielp Buijt Leefbaar Rotterdam bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen met een nagenoeg feilloze campagne mede naar een overwinningszege. Hier werd hij door zowel vriend als vijand om geprezen. Hij is getrouwd en trotse vader van een dochter.

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Ronald Buijt

Laatste nieuws