Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 25 september 2020

Raadslid Simons blijft protesteren tegen horeca-beperking


Bron: Dagblad010

Wetenschappelijke inzichten, onderzoeken en rapporten zullen er aan te pas moeten komen om Leefbaar Rotterdam te kunnen overtuigen dat de hernieuwde inperking van de horeca-vrijheden noodzakelijk zijn. Hij heeft ze opgevraagd bij burgemeester Aboutaleb, die ook voor Rotterdam de eerdere sluiting – gedurende het one-for-the-road uurtje – heeft afgeschaft. Om 24.00 uur muziek uit, om 01.00 zaak dicht.

’Een nieuwe dreun voor de Rotterdamse horeca die toch al in zwaar weer zit. Het kabinet heeft weliswaar een nieuw steunpakket voor ondernemers aangekondigd, maar als de omzet nog verder terugvalt, wordt het vechten tegen de bierkaai voor horecaondernemers’’, aldus raadslid Robert Simons, die in het vorige Rotterdamse college bouwwethouder was.

Hij heeft burgemeester Aboutaleb een korte brief geschreven met daarin de voor hem duidelijkste RIVM-cijfers: tussen 8 en 15 september bleek de thuissituatie met 55.4% de meest voorkomende besmettingshaard. Terwijl dit percentage bij horeca op 5.5% uitkomt.

Is de zware maatregel dan verantwoord?, vraagt hij, en ook: op basis van welk wetenschappelijk gegeven?

Laatste nieuws