Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 13 november 2013

PvdA blokkeert ‘Opsporing Verzocht’ (Begroting 2014)


Er komt helaas geen regionaal opsporingsprogramma op RTV Rijnmond. Een voorstel hiertoe van Leefbaar Rotterdam, VVD en CDA haalde gisteren geen meerderheid in de gemeenteraad. Ondanks dat de burgemeester, het OM, de politie en RTV Rijnmond voorstander zijn van een dergelijk programma, stemde de PvdA ertegen. Alleen ChristenUnie-SGP steunde het voorstel.

Een regionale ‘Opsporing Verzocht’ is een relatief goedkope manier om criminelen sneller en gemakkelijker in hun kraag te vatten. Landelijk is het al een groot succes, maar regionaal zou het ook een belangrijk hulpmiddel kunnen zijn om verdachten op te sporen en te veroordelen. Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt snapt dan ook niet waarom de PvdA het plan tijdens de begrotingsbehandeling blokkeerde: “De PvdA heeft veel uit te leggen aan de Rotterdammers.”

Geen woorden maar … ?
Leefbaar Rotterdam-raadslid Maarten Struijvenberg diende voor de derde keer een voorstel in om het tarief voor de afvalstoffenheffing voor alleenstaanden te verlagen. Alleenstaanden betalen namelijk evenveel als bijvoorbeeld een vierpersoonshuishouden, namelijk 340 euro. Wat alleenstaanden betreft is dit zelfs het hoogste tarief van Nederland.

Hoewel eenzelfde voorstel in het verleden al twee keer eerder geen meerderheid haalde, hoopte Leefbaar Rotterdam toch op een succes. D66 liet drie weken geleden namelijk via de media weten dat ook wat hen betreft singles minder zouden moeten betalen voor het ophalen van hun huisvuil. Toen puntje bij paaltje kwam, stemde D66 echter tegen. Het voorstel kon uiteindelijk alleen op steun rekenen van de SP.

Stop Groene Grabbelton
Over puntjes en paaltjes kan de VVD trouwens aardig meepraten. In een uitgebreid artikel in het AD Rotterdams Dagblad haalde VVD-raadslid George van Gent vorige maand flink uit naar het Rotterdam Climate Initiative. Met kreten als ‘Het klimaatprogramma van de gemeente kan de prullenbak in’ en ‘ Stop de verspilling van subsidiegelden’, sloot Van Gent haarfijn aan bij Leefbaar Rotterdam-raadslid Reinier de Jong, die dit al vier jaar vertelt. Zelfs de door De Jong bedachte groene ‘grabbelton’ kwam voorbij in zijn essay.

De doelstelling van het klimaatprogramma is zeer onrealistisch: de CO2-uitstoot zou in tien jaar tijd teruggedrongen moeten worden tot de helft. Ondertussen is echter bekend dat deze uitstoot in 2025 twee en een half keer zo veel zal zijn. Daarbij is alleen al tijdens deze collegeperiode maar liefst 350 miljoen euro geïnvesteerd in duurzaamheid. Het klimaatprogramma is dus onhaalbaar en onbetaalbaar. Met de steun van de VVD was dit voor Leefbaar Rotterdam een mooi moment om het stadsbestuur op te roepen het klimaatprogramma per ingang van 2014 stop te zetten. Het voorstel vond echter geen enkele steun van de andere partijen, ook niet van de VVD.

En verder…

Verkeershufters harder aanpakken
Een voorstel van Leefbaar Rotterdam en D66 om verkeershufters harder aan te pakken werd unaniem door de raad aangenomen. Daarmee moet vooral het aantal verkeersslachtoffers onder fietsers en voetgangers worden verminderd.

Danceparade zonder parade
Een voorstel van Leefbaar Rotterdam en GroenLinks om de Danceparade met ingang van 2014 weer terug te laten keren in de stad, werd door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Burgemeester Aboutaleb heeft echter laten weten dat hij geen stoet met vrachtwagens en dj’s meer wil. ‘Dit trekt een ongewenst publiek’, aldus de burgemeester bij RTV Rijnmond. Van een ‘parade’ is dus jammer genoeg nog steeds geen sprake.

Funderingsproblematiek
De gemeente stelt drie miljoen euro beschikbaar zodat huiseigenaren ook in 2014 hulp kunnen krijgen bij de aanpak van funderingsproblemen. Zo’n dertigduizend woningen in Rotterdam worden bedreigd met paalrot. Leefbaar Rotterdam steunde hiertoe een motie van de VVD die overigens ook door alle andere partijen gesteund werd.

Zie ook:
- Code rood voor Midden- en Oost-Europeanen (7 november 2013)

 

Reacties:


Door Johan Klaassen op 5:34 - Woensdag, 27 november 2013

Logisch dat alleen LEEFBAAR ROTTERDAM en SGP dit voorstel steunden. De andere partijen zijn (de ene meer de andere wat minder) afhankelijk van hun vreemde onaangepast kiezers.


Door Mr. Miyagi op 11:03 - Donderdag, 21 november 2013

http://m.telegraaf.nl/article/22075775/rotterdam-koopt-heimelijk-schuld-minima-af

Ok trek hem z’n baard maar af. Nu wil ik ook weten wie hier die wanna-be Sinterklaas uithangt.

Lekker voorbeeld voor rest vd stad.


Door Sprens op 11:08 - Woensdag, 20 november 2013

Zie boven.
Door het voor Leefbaar Rotterdam zeer voordelige besluit van mevrouw Kuiper (altijd dat eenvoudige meisje van Zuid gebleven) en de voortreffelijke wethouder Moti (in een week puinhoop van voorgangster opgelost ???) die de personificatie van het begrip clientilisme de Turkse Helmonder S.Yeyden op de lijst op Feijenoord hebben gezet, is het bericht over de bedreiger van die arme Hamit naar pagina 3 van het RD verdreven.


Door Sprens op 12:40 - Maandag, 18 november 2013

En ja hoor, daar is tie weer.
Hamit met foto en al op de voorpagina van het RD.
Alleen het bovenschrift KIES ontbreekt.
Ik voorspel nog een paar koppen met foto.
Bedreiger K. vrijgelaten. Bedreiger K. over een maand voor de rechter.
Bedreiger K. over een week voor de rechter. Bedreiger K. voor de rechter Eis tegen bedreiger K. Vonnis bedreiger K. dat alles geïllustreerd met foto van bedreigde natuurlijk.
Tegen de tijd dat de verkiezingen achter de rug zijn, zal het verder in de vergeetput belanden.


Door Sprens op 21:36 - Zondag, 17 november 2013

Ik heb niet in zekere zin, maar helemaal gelijk en ik ben Rotterdammer.


Door Hans_Dalhuisen op 17:31 - Zondag, 17 november 2013

In zekere zin heb je gelijk Sprens maar hat kan iets subtieler worden uitgedrukt


Door Sprens op 12:34 - Zondag, 17 november 2013

Dichtbij heeft mijn reactie ondertussen weer teruggezet. Chapeau!


Door Sprens op 11:23 - Zondag, 17 november 2013

Beledigen en het verspreiden van laster is ook een misdaad en ik vrees dat ik binnen kort zal worden aangeklaagd (zou tweede keer zijn)
Op de site van Dichtbij (Telegraaf)heb ik gereageerd op die mevrouw die met hoofddoek les wil geven op een openbare school. De peveda is natuurlijk in haar Pavlov-reactie geschoten en dus ik heb dat ook gedaan.
Zie mijn reactie.
Kenmerk van het openbaar onderwijs is dat het op religieus gebied totaal afzijdig dient te zijn.
Een juffrouw met een hoofddoek voor de klas zegt figuurlijk: Ik ben moslima, dus ik accepteer de ongelijkheid tussen man en vrouw en tussen gelovige en ongelovige. Met dien verstande dat vrouw en ongelovige ondergeschikt zijn.
Mijn God luister alleen als je in een bepaalde windrichting bidt en Hij heeft een boek gedicteert, waarin staat hoe je dient om te gaan met o.a. slaven (niet gehoord tijdens de Zwarte Piet discussie)
Voor de gehoofddoekte juffrouw is Mohammed de meest voortreffelijke mens die ooit geleefd heeft, kindhuwelijk (negen jaar) en massamoord ten spijt.
Niet voor de klas dus a.u.b.

Dichtbij heeft deze reactie verwijderd!!!
Nu staat mijn naam op de site met ernaast :“reactie verwijderd. In strijd met de huisregels”. Dat is dus insinuerend, omdat alleen beledigende en dreigende reacties worden verwijderd (zie hun huisregels)


Door Mr. Miyagi op 12:42 - Zaterdag, 16 november 2013

@Sprens

Dat is nu precies waar die socialisten voor staan.

Indien opsporing verzocht effectief is, blijven er geen kiezers meer over.
Imand die in detentie verblijft heeft geen stemrecht.

Die allochtone belangenverenigingen moeten niet huilen. Wel zeiken op zwarte piet, maar de Sinterklaas spelende overheid moet vooral bij hun doelgroep met pepernoten strooien..


Door Sprens op 10:58 - Zaterdag, 16 november 2013

Sorry, maar kunnen jullie lezen?
Topic hierboven misschien?

Om op het onderwerp terug te komen.
wat is het belang van de peveda om geen opsporing van misdadigers te willen?
Hun kiezerspotentieel (lles RD van een ander vandaag) kijkt toch via de schotel naar heel andere programma’s.
Er is dus iets anders aan de hand. De multiculti fabel moet in stand worden gehouden en daar past dit programma niet bij.
Toch hebben we een opmerkelijke oprisping van misdaad bestrijding en veroordeling meegemaakt.
Arme Karakus is bedreigd! Dat is Marco en mij niet één maar tientalle keren overkomen. Eén keer zelfs ben ik naar een bedreiger toegestapt - negen jaar geleden - om hem te vragen de daad bij het woord te voegen. In he RD bleek dat de tactiek, die ook door de politie wordt ingefluisterd, bij anderen wel
wordt toegepast nl. doodzwijgen om te voorkomen dat anderen ook op het idee komen (Peper, Aboutaleb) Een idee waarom dit nu zo breed uitgesponnen wordt?
Zielige Hamit mocht zelfs uitleggen dat het in gevaar brengen van islamitische meisjes volkomen buiten zijn gezichtsveld is gebeurd: Prima
toezichthoudende wethouder dus.
Toen de ROTTERDAMSE klokkenluider, door toedoen van de ROTTERDAMSE wethouder onslagen werd, was het ROTTERDAMS dagblad een van de weinige kranten die niets berichtte!
De peveda weet donders goed waar hun belangen liggen en die liggen niet bij het met beeld en geluid laten zien, wie in deze stad en dit land de ellende veroorzaken. Ze maken de statistieken liever niet zichtbaar. Oplossen van criminaliteit is ondergeschikt aan partijbelang!


Door Jan Jaap Vogel op 9:15 - Zaterdag, 16 november 2013

@Miyagi,

Veel van de kansarme oudjes hebben zich vroeger uit de naad gewerkt en belasting betaald. Van dit belastinggeld ben jij naar school gegaan, hebben je ouder kinderbijslag ont vanen etc.
het is vervolgens bijzonder hypocriet en egoïstisch om nu dergelijke taal uit te slaan naar hen.
Schamen komt zeker niet in je woordenboek voor???


Door Mr. Miyagi op 1:24 - Zaterdag, 16 november 2013

Ik ga er nu al vanuit dan mijn generatie uit haves and not haves bestaat. Onze generatie heeft straks wel altijd betaald, maar als wij 67 hebben bereikt bestaat de oaw en al die sociale verzekeringen er allang niet meer.

Keuzes en verantwoordelijkheden liggen bij het individu en niet bij een overheid. Mensen met een modaal inkomen worden in praktijk gedwongen asap een koopwoning te bemachtigen.

Let wel, dit is een spaarpot om later te verzilveren voor pensioen, zorg of om andere primaire levensbehoeften te financieren.

Eventuele andere opties:
- Een leuke erfenis
- Pensioen en eigen huis genieten in het buitenland(Lage lonen landen)
-Veel kinderen krijgen die later voor jou zorgen.
- Doorwerken tot ver na je 67e.


Door Hans_Dalhuisen op 1:06 - Zaterdag, 16 november 2013

heb mijn hele leven de kolere gewerkt genoeg belasting betaald hoop dat die Mr. Miyagi ooit eens op de mesthoop terecht komt dan piept hij wel anders. mocht hij ooit eens door ziekte getroffen worden dan piept hij wel anders misschien de kansarme oudjes de gaskamer in ???Mr. Miyagi die hebben het wel mogelijk gemaakt dat de wolkenkrabbers er konden komen


Door Mr. Miyagi op 22:46 - Vrijdag, 15 november 2013

@Dalhuisen

Mensen/ bedrijven die zich hier (legaal) komen vestigen en flink investeren moeten verwelkomt worden.

Ieder voor zich spreekt mij meer aan, dan er blind vanuit te gaan dat de overheid garant staat voor de oude dag van alle Nld inwoners.(straks woont heel 65+ uit Oosteuropa in Rotterdam)


Waarom onderscheid maken tussen kansarme oudjes en kansarme allochtonen? De bijzondere bijstand komt uiteindelijk toch voor rekening vd eerlijke belastingbetaler.

Mensen die niet financieel zelfredzaam zijn, moeten gestimuleerd worden om hun heil elders zoeken of genoeg gesponsord worden door eigen familie.

Ik zie Zuid liever veranderen in een wijk met prestigieuze wolkenkrabbers en gated communities ipv een favela.

Daarom stem ik rechts en niet op de socialisten.


Door Hans_Dalhuisen op 21:50 - Vrijdag, 15 november 2013

Gelukkig heb ik ook AOW en een klein pensioen maar moet ontzettend opletten op mijn uitgaven is geen vetpot een avondje ouderwets leuk uit eten zit er voor mij niet in als het nog erger word moet ik zelfs overwegen 2 verenigingen te verlaten omdat de contributie te duur word dus vervallen mijn sociale contacten wel of topic om even te reageren op Mr Miagi die alleen maar welgestelden wil zien


Door Hans_Dalhuisen op 21:45 - Vrijdag, 15 november 2013

Mr Miagi wat te denken van de ouwetjes met een AOW tje????? die zouden creperen onder Bloomberg


Door DeKadt op 9:51 - Vrijdag, 15 november 2013

Zeer opmerkelijk en veelzeggend. Het zoveelste bewijs dat de Pvda (minstens) twee gezichten heeft. Naar buiten toe van alles beloven en rondbazuinen, maar als het puntje bij het paaltje kom, zijn ze nergens te bekennen. Politieke lafaards zijn het.


Door Sprens op 9:58 - Donderdag, 14 november 2013

Het tegen de wil van politie, Rijnmond tv en een groot deel van de kiezers in niet mee werken aan een regionaal opsporingsprogramma, is natuurlijk een geschenk voor Leefbaar Rotterdam.
Laten ze dat maar voor de verkiezingen uitleggen aan de kiezers! Confronteer ze er maar mee.
Iedereen weet de reden!
Overigens denk ik dat RTV Rijnmond geen toestemming van de gemeenteraad nodig heeft voor de invulling van haar zendtijd. Er is trouwens geen gemeenteraad van Rijnmond!


Door Mr. Miyagi op 23:36 - Woensdag, 13 november 2013

Natuurlijk komt er als het aan de pvda ligt geen regionaal opsporing verzocht.

Anders blijven er geen kiezers meer over…...

Verhogen van gemeentebelastingen. My ass..
Oprotten met die vrijstellingen voor bijstandtrekkers.

Wie het financieel niet kan opbrengen moet gewoon opzouten, dat scheelt in ieder geval weer een (niet Nld sprekende uitkeringstrekker) die van mijn zuurverdiende belastingcenten profiteert.

De volgende stap is een Bloomberg als burgermeester. Zero tolerance en investeren in het aantrekken van welgestelden ipv het blijven pamperen en aantrekken van paupers.

Dossier: Hennie van Schaik

Dossier: Jolanda Ton

Dossier: Maarten Struyvenberg

19 januari 2017 De tegenprestatie werkt

Dossier: Reinier de Jong

Dossier: Ronald Buijt

Dossier: Robert Simons

PROFIEL: Robert Simons

Dossier: Economie

STANDPUNT: Werken moet lonen

Dossier: Fysieke infrastructuur

STANDPUNT: Bouwen en wonen
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Dossier: Lokale lasten

Dossier: Milieu / Duurzaamheid

STANDPUNT: Schoon en groen

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Verkeer en Vervoer

STANDPUNT: Bereikbaarheid

Dossier: Dance Parade

Dossier: Gemeentefinancien

Dossier: Groene Grabbelton

Laatste nieuws