Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 04 april 2012

Programma 10-jarige herdenking Pim Fortuyn


Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn vermoord in het Mediapark in Hilversum. Een gebeurtenis die een schok teweegbracht in heel Nederland. Tien jaar na dato is het gedachtegoed van Fortuyn nog steeds actueel. Op zondag 6 mei 2012 organiseert Leefbaar Rotterdam daarom in samenwerking met de gemeente een bijzondere herdenkingsdag.

De dag begint met een speciale herdenkingsmis in de Laurentiuskathedraal, de kerk waar Fortuyn in 2002 lag opgebaard. ’s Middags wordt op het stadhuis door de gemeente en ProDemos een symposium georganiseerd met als thema ‘De verweesde samenleving’, naar Fortuyns gelijknamige boek. Tijdens dit symposium zullen verschillende sprekers, waaronder Ivo Opstelten, Paul Scheffer, Paul Schnabel, Joost Eerdmans, Leonard Ornstein en Marten Fortuyn, samen een veelzijdig beeld schetsen van Fortuyn en zijn invloed. Het geheel staat onder leiding van Paul Witteman.

Aan het eind van de middag wordt vanaf het stadhuis aangesloten bij de tocht naar het standbeeld van Pim Fortuyn, waar door verschillende mensen gesproken zal worden, waaronder Marco Pastors en Ahmed Aboutaleb. Leefbaar Rotterdam zal de dag afsluiten met een receptie in eetcafé Haagse Bluf.

Programma
9.30 uurSpeciale herdenksingsmis in de H.H. Elisabeth- en Laurentiuskathedraal
11.30 uurSymposium ‘De verweesde samenleving’ – Pim Fortuyn, tien jaar later
17.00 uurVanaf stadhuis aansluiten bij tocht naar standbeeld op de Korte Hoogstraat
18.06 uurHerdenking bij het standbeeld en toespraken (i.s.m. Stichting Beeld van Pim)
18.45 uurReceptie in eetcafé Haagse Bluf (Haagseveer 90, Rotterdam)

Aanmelden
De herdenkingsmis biedt plaats aan ruim 700 mensen en is voor iedereen toegankelijk. Voor het symposium dient u zich aan te melden via de website van Prodemos.

Dossier: pimrelated

Laatste nieuws