Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 21 augustus 2020

‘Proef met mondkapjes moet anders’


Bron: AD Rotterdams Dagblad

Leefbaar Rotterdam is het pertinent oneens met loco-burgemeester Bert Wijbenga (VVD) dat de mondkapjesplicht in drukke winkelgebieden van kracht moet blijven. De oppositiepartij vindt dat het Rotterdamse experiment moet worden aangepast, nu blijkt dat ondernemers met een flinke omzetdaling kampen.

Winkeliers constateren dat na de invoering van de mondkapjesplicht het aantal bezoekers is gehalveerd. De middenstand schreef deze week een brandbrief naar de gemeente, waarin wordt aangedrongen op een aanpassing en compensatie.

Cru
Loco-burgemeester Wijbenga wil het experiment afmaken en op financiële steun hoeft de middenstand niet te rekenen. Leefbaar Rotterdam vindt het ‘triest’ dat het college de brief naast zich neerlegt. ,,Daarnaast is het cru dat het omzetverlies van ondernemers die voor hun voortbestaan vechten, kennelijk als experiment wordt gezien”, schrijven raadsleden Joost Eerdmans en Robert Simons.

De raadsleden hebben de indruk dat de mondkapjesplicht er niet alleen voor moet zorgen dat mensen 1,5 meter afstand houden, maar dat die ook bedoeld is om de drukte in bepaalde gebieden te laten afnemen.

Laatste nieuws