Home > Informatie > Nieuwsberichten
Zondag, 23 augustus 2020

Probeert moskee een coronabesmetting te verbergen?


Bron: Dagblad010

Leefbaar Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd of hij bereid is een geplande inzamelingsactie van de Essalam moskee op Zuid van 28 tot en met 30 augustus te verbieden. Aanleiding is het vermoeden dat de leiding van deze moskee een coronabesmetting ‘’onder de pet zou proberen te houden’’ omdat anders bij bekendmaking van de virusbesmetting de inzameling uit voorzorg zou worden afgelast.

Leefbaar is van het standpunt van het moskeebestuur op de hoogte gebracht door ‘’bezorgde betrokken’’ van de Essalam moskee. ‘’Het bericht over de besmetting volgt ruim twee weken na de viering van het offerfeest die de Essalam moskee ondanks de oproep van burgemeester Aboutaleb doorgang liet vinden. De persoon in kwestie zou er momenteel slecht aan toe zijn’’, heeft raadslid Tanya Hoogwerf één op één aan de burgemeester laten weten.

Ze wil het uitgezocht hebben en gelijk ook weten wat de achtergronden en doelen zijn van de inzamelingsactie en of dit inderdaad een fysieke bijeenkomst betreft. Bovendien zou ze graag zien dat Aboutaleb meer inzet op gerichte communicatie en controle van risicogroepen ‘’gelet ook op onder andere de besmettingen als gevolg van het offerfeest, in plaats van met hagel te schieten, waardoor bijvoorbeeld zwaar geplaagde ondernemers het nog moeilijker wordt gemaakt met een mondkapjesplicht?’’

Laatste nieuws