Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 11 november 2013

‘Popsector, wacht niet op de plannen van de politiek!’


Afgelopen vrijdag was Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar met een team van Leefbaren aanwezig bij de Rotterdamse Popquiz in Rotown. Na de quiz kregen alle aanwezige politieke partijen tevens de mogelijkheid om een poppitch te houden voor het aanwezige publiek. De boodschap van Molenaar richting de popsector was helder: "Wacht niet op de plannen van de politiek, maar begin zelf!"

Popquiz
Het team van Leefbaar Rotterdam (Anton Molenaar, Ronald Schneider, Daphne van Houte, Jeffrey Rijken en fractiemedewerker Jeffrey Blomsteel) scoorde relatief hoog tijdens de popquiz. Van moderne songfestivalliedjes tot Kuip-klassiekers, Leefbaar Rotterdam had zich goed ingedekt. Uit de 29 deelnemende teams kwam Leefbaar Rotterdam terecht op plaats 13; tweede van alle deelnemende politieke partijen en de linkse politieke partijen ver achter zich latend.

Meer het heft in eigen hand
In zijn pitch gaf Molenaar aan dat de popsector veel meer zal floreren als zij onafhankelijker gaat opereren en meer het heft in eigen hand gaat nemen: “Wacht niet op de politiek, want dan krijg je hele rare dingen. Dan krijg je een urban culture podium van 11 miljoen waar niemand komt en valt de hele popsector op zijn gat. Weg Waterfront en weg Watt.” In Den Haag werd een tijd lang al wel onafhankelijk geopereerd. Daar zat het Haags Pop Centrum vier keer per jaar met de verantwoordelijk wethouder om de tafel om te bespreken wat er moet gebeuren. In Rotterdam wordt deze rol inmiddels ingevuld door de Popunie. “Deze Popweek is aan hen te danken. We zien dus dat het werkt en daar ben ik ontzettend blij mee”, aldus Molenaar.

Fonds voor kleinere popbandjes
Ook wil Molenaar door met een fonds voor kleinere popbandjes, waarmee cafés een paar honderd euro kunnen krijgen om zelf iets te organiseren. Op deze manier wil Leefbaar Rotterdam ook de kleinere popinitiatieven een impuls blijven geven, niet alleen de grote clubs. 

Uitdagingen
Wel zijn er volgens hem nog twee uitdagingen die om een oplossing vragen. De eerste is die van de geluidproblematiek en de tweede een tekort aan locaties voor grotere evenementen: “Daar moeten we dus aan werken. Maar nogmaals, wacht niet op onze plannen, maar kom met úw plannen en dan zullen wij u helpen.”

De Rotterdamse Popquiz in Rotown vormde de aftrap van de Rotterdamse Popweek, georganiseerd door de Popunie. De Popweek is een bundeling van bestaande en nieuwe evenementen, waarbij de stad een week lang bruist van de optredens.

Zie hieronder de pitch van Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar:

Reacties:


Door Derk jan weisbeek op 17:03 - Dinsdag, 12 november 2013

Inderdaad de mensen moeten het zelf doen,dan krijg je een sterke popsector


Door Sprens op 20:21 - Maandag, 11 november 2013

Is er naar de anderen wel geluisterd?

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Laatste nieuws