Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 03 april 2017

Pluim voor Rotterdams ouderenbeleid


Het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam krijgt van Ouderenbond KBO-PCOB een pluim voor het ouderenbeleid. “De stad scoort punten met een speciale zorgverzekering en met een eigen risico van 50 euro voor sociale minima. Daarnaast doet de stad veel aan bestrijding van eenzaamheid en aan veiligheid thuis – door ouderen bijvoorbeeld te wapenen tegen babbeltrucs”, aldus een woordvoerder van de ouderenbond in De telegraaf.

Volgens de ouderenbond hebben ouderen het in Rotterdam relatief goed. Dat blijkt uit een steekproefsgewijs onderzoek onder veertig gemeenten naar inkomensondersteuning en voorzieningen. Waar sommige gemeenten er flink op achteruit gaan, gaat het in Rotterdam juist beter.

Leefbaar-raadslid Michel van Elck: “Dit is een mooi compliment voor het werk dat we in de afgelopen paar jaar hebben verzet. Denk aan het behoud van gratis OV, een actieprogramma tegen eenzaamheid, de terugkeer van huismeesters in ouderenflats, veiligheidsofficieren die de strijd aan gaan tegen het bestelen van ouderen, een verhuismarinier die ouderen helpt bij hun zoektocht en verhuizing naar een geschikte woning, de mogelijkheid om thuis aangifte te doen, een meldplicht voor zorgorganisaties bij het sluiten van ouderenvoorzieningen en extra inzet op het vergroten van de woontevredenheid.”

Van Elck is voornemens aankomend jaar verder te knokken en met nieuwe voorstellen te komen om het welzijn van ouderen te vergroten. Zo wil hij dat Rotterdam gezondheidsmajoors aanstelt die ondervoeding onder ouderen aanpakken. Maatregelen die moeten zorgen dat Rotterdammers kunnen genieten van een onbezorgde oude dag. “De Rotterdammers die onze mooie stad hebben opgebouwd, hebben onze steun en aandacht dik verdiend”, aldus Van Elck.

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: Zorg en sociaal

Laatste nieuws