Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 17 januari 2020

Overlast junks in Oude Westen


Bron: De Telegraaf, 17 januari 2020

De overlast van junks en dealers in het Oude Westen in Rotterdam loopt de spuigaten uit en Leefbaar Rotterdam eist dat het stadsbestuur ingrijpt.

Extra toezicht en handhaving, dat zijn de simpele verzoeken van Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck. Meerdere bewoners hebben bij hem aangeklopt om de overlast ten einde te brengen. Daarom heeft hij samen met Stephan van Baarle van DENK schriftelijke vragen ingediend bij het Rotterdamse stadsbestuur.

“Het is te bizar voor woorden dat het woongenot van mensen wordt verpest door geschreeuw en vechtpartijen en van voor overlast zorgende junks en dealers. Waarbij harddrugs gewoon voor hun deur wordt gebruikt en zij ontlasting tegen hun muren vinden.” Dat komt volgens bewoners doordat een gebruikersruimte in de buurt is gesloten. De junks blijven nu in de buurt op straat hangen. De bewoners protesteren met spandoeken aan de gevels tegen de overlast.

“Bewoners in het Oude Westen zijn de overlast spuugzat. En dat kan ik me hartstikke goed voorstellen. Dit kan en mag geen dag langer meer duren. Dit is onacceptabel.” Van Elck hoopt dat het stadsbestuur meer wil doen voor de bewoners van het Oude Westen dan tot op heden is gedaan voor andere delen van de stad op het vlak van ‘overlast door bedelaars, verslaafden en dealers’.

Wat hem betreft ‘wringt het college zich dit keer niet in allemaal bochten om vast te stellen dat het allemaal wel meevalt’. “Leefbaar Rotterdam eist maatregelen van het stadsbestuur, dat overlast van deze mensen in onze stad tot nu toe stelselmatig bagatelliseert en maar op zijn beloop laat.”

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Zorg en sociaal

Laatste nieuws