Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 03 juni 2020

‘Overlast drugs niet afgenomen’


Bron: AD Rotterdams Dagblad.

Leefbaar Rotterdam maakt zich zorgen over de drugsoverlast rondom de Romanohof in de wijk Lage Land.

Volgens omwonenden zou een verslaafdenopvang van Antes oorzaak zijn van de overlast. In de straten rondom de Romanohof wordt regelmatig gehandeld in drugs, zegt Leefbaar-raadslid Michel van Elck.

De verslavingskliniek zorgde eerder al voor schriftelijke vragen vanuit Leefbaar aan het adres van wethouder Sven de Langen.

Vorig jaar begon de overlast, die volgens Van Elck tot ongerustheid bij bewoners leidt. ,,De drugsoverlast is in een jaar tijd niet afgenomen’‘, constateert hij na contact met bewoners. ,,Ze voelen zich onveilig. Er moet iets aan gedaan worden.’‘

Wat hem betreft moet het stadsbestuur maatregelen treffen om de drugsoverlast de kop in te drukken, onder andere door afspraken te maken met de kliniek en het ophangen van beveiligingscamera’s.

Wethouder De Langen liet vorig jaar aan Leefbaar weten dat de overlast niet direct te linken is aan de opvang. ,,Maar daarmee is de overlast nog niet weg’‘, vindt Van Elck. ,,We willen nu wel actie zien. Er rijden busjes af en aan, overdag en ‘s-nachts. Dat is niet prettig, zeker niet in een kinderrijke buurt.’’

Laatste nieuws