Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 03 januari 2017

Overlast Congolese kerk voorbij


De overlast van een Congolese kerk en Braziliaanse sportschool aan het Schulpplein (Charlois), is voorbij. De gemeente meldt dat de kerk en de sportschool inmiddels zijn vertrokken. De luidruchtige kerkdiensten en feesten in het voormalige kantoorpand dreven veel oudere omwonenden tot wanhoop. Leefbaar-raadsleden Benvenido van Schaik en Michel van Elck, die de overlast aankaartten bij het stadsbestuur, zijn opgelucht voor de bewoners.

Vorig jaar al stelde Leefbaar Rotterdam schriftelijke vragen aan het stadsbestuur om de overlast een halt toe te roepen. In het weekend waren er luidruchtige kerkdiensten en doordeweeks werd een deel van het kantoorpand verhuurd door een stichting en werden er feesten gehouden. Leefbaar vond het ‘schandalig’ dat het woonplezier van de veelal oudere bewoners vergald werd en eiste actie.

De gemeente en de milieudienst DCMR stelden daarop dat er juist geen sprake zou zijn van geluidsoverlast. ‘Onvoorstelbaar’ aldus Van Schaik, die zelf zijn oor te luisteren had gelegd bij de omwonenden. Hij daagde burgemeester Aboutaleb uit om een nachtje bij de bewoners te komen logeren en de overlast zelf van dichtbij mee te maken.

Vandaag kwam er dan eindelijk goed nieuws: de stadsmarinier heeft aan omwonenden laten weten dat de gemeente op zoek gaat naar een nieuwe geschiktere locatie voor de kerk en dat de verhuur van het pand aan de sportschool met ingang van 1 januari 2017 is opgezegd.

Van Schaik en Van Elck zijn opgelucht voor de bewoners. “Ik ben blij dat de gemeente inziet dat er wel degelijk sprake was van overlast en de oudere omwonenden nu gewoon weer kunnen genieten van hun welverdiende rust. Want ouderen die onze stad hebben opgebouwd, moeten we koesteren!”, aldus Van Schaik.

Een aantal bewoners heeft Leefbaar Rotterdam inmiddels persoonlijk bedankt voor haar inzet.

Zie ook:
- Leefbaar: Leefbaar: snel einde aan overlast Congolese kerk

Dossier: Benvenido van Schaik

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: Charlois

Laatste nieuws