Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 09 maart 2017

OV-surveillanten nu op alle metrolijnen


Het veiligheidsgevoel in het Rotterdamse openbaar vervoer neemt verder toe. Met ingang vanaf 15 februari zijn er op het hele Rotterdamse metrolijnentracé OV-surveillanten aanwezig. Daarmee lost wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) een belangrijke belofte in.

Surveillanten op alle metro’s is een belangrijke belofte uit het coalitieakkoord van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. In 2014 stelde Eerdmans meteen tien extra medewerkers aan, waarmee het aantal op 55 kwam te staan. Nu staat het aantal op 85, waardoor op het hele Rotterdamse metrolijnentracé toezicht plaatsvindt.

De OV-surveillanten mogen niet beboeten, maar wel reizigers aanspreken op hun gedrag. Ook kunnen ze assistentie inroepen van BOA’s, die wel bevoegd zijn om boetes uit te delen of geweld toe te passen. Rotterdammers waarderen hun aanwezigheid, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek.

Eerdmans: “Toen ik in 2014 begon als wethouder gaven reizigers aan zich onveilig te voelen in de Rotterdamse metro in de avonduren. Door rondhangende personen op de stations en gebrek aan toezicht. Doordat we nu op alle Rotterdamse metrotrajectdelen OV-surveillanten hebben, is er meer toezicht en stijgt de trefkans.”

Leefbaar Rotterdam complimenteert de wethouder voor zijn inzet!

Zie ook:
- Reiziger gedraagt zich netter door surveillant
- Tien extra toezichthouders in Rotterdamse metro

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Laatste nieuws