Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 13 september 2013

Oude Luxor gevrijwaard van sloop - motie Leefbaar Rotterdam aangenomen


De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de renovatieplannen voor het Oude Luxor. In 2001 werd er nog enthousiast over sloop gesproken, maar anno 2013 wordt het theater juist gekoesterd. Daarmee komt er een langverwachte wens van Leefbaar Rotterdam in vervulling.

Al in 2008 gaf Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar aan dat dit mooie, oude stukje Rotterdam behouden moet blijven en nooit gesloopt mag worden: “Het Oude Luxor heeft veel historie en is het enige vooroorlogse theater dat de stad nog rijk is.” Een van de knelpunten was een jaren durende discussie over een vervangende ‘middenzaal’ in het theater. In een aangenomen motie van Leefbaar Rotterdam, ondersteund door de PvdA, wordt opgedragen dit plan definitief uit de lange termijn investeringsplanning te halen.

Zie ook:
- Motie definitief kiezen voor Oude Luxor

Reacties:


Door Hans_Dalhuisen op 1:15 - Dinsdag, 17 september 2013

Het oude luxor is een monument wat behouden moet blijven een van de theaters van nog voor de oorlog wat cultuur betreft cultuur is geen PVDA stokpaardje er gaat al genoeg cultuur verloren. Natuurlijk niets tegen vrije commerciële producties. Maar naast dat moet men de cultuur ook niet verwaarlozen. Ook andere kunstvormen hebben bestaansrecht Ik zelf ga graag naar de orgelconcerten op dinsdagmiddag in de Laurens kerk een select groepje van liefhebbers van klassieke muziek en orgel zonde subsidie zou dit allemaal verdwijnen. cultuur heeft niets met politiek te maken en gaat door alle politieke stromingen heen. Rotterdam zou zonder cultuur niet leefbaar zijn. laten zuinig zijn op onze monumenten van voor de oorlog


Door Sprens op 13:19 - Maandag, 16 september 2013

De discussie is al oud en inderdaad geïnitieerd om de Middenzaal van de grond te krijgen.
De Middenzaal zou een theaterzaal midden in een groot nieuw gebouw in het centrum hebben moeten worden (gebouw staat nu op kop van Zuid zonder theaterzaal)
In de commissie cultuur (vrijkaarten commissie) heb ik de zalen in en rond het centrum geteld en berekend hoeveel toeschouwers er zaten (cijfers kwijt) Resultaat van de pevedakunstpausen en hun zetbaasjes in de raad: Eerst Luxor slopen, dan is de Middenzaal wel nodig!

Nee dus!Toen niet en nu niet!


Door Henk Rotterdam op 16:56 - Zaterdag, 14 september 2013

Kijk nu geeft men aan dat men weet waar ze voor staan bij lR.
Goed werk !!
Er is al genoeg verwoest in deze stad

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Dossier: Rotterdam Centrum

Laatste nieuws