Home > Informatie > Nieuwsberichten
Zaterdag, 09 mei 2020

Open die sportscholen, vindt Leefbaar Rotterdam


Bron: Dagblad010

De sportscholen vallen buiten de boot in het versoepelingsproces van de maatregelen tegen corona en dat brengt Leefbaar Rotterdam tot de vraag of de Rotterdamse sportscholen al kenbaar hebben gemaakt protocollen klaar te hebben om veilig en gefaseerd open te kunnen gaan. Als dat nog niet gebeurd is zou raadslid Simons graag zien dat sportwethouder De Langen zelf het gesprek aangaat met de scholen.

Ook een lobby van de kant van De Langen in de richting van Den Haag zou aanbevelenswaardig zijn, vindt Simons, ‘’want personeel van sportscholen is meer dan werknemers in andere branches gespecialiseerd in gezondheid. Juist in tijden waarin mensen veel thuis zitten is beweging een goede manier om gezond te blijven. Daarnaast zorgt sporten voor het vrijkomen van endorfine en dopamine, wat de aanmaak van serotonine stimuleert en zorgt dat mensen zich gelukkiger voelen.’’

De brancheorganisatie NLActief geeft in elk geval aan een door aangesloten leden in heel het land breed gedragen plan klaar te hebben met goedgekeurde protocollen om op te starten.

Laatste nieuws