Home > Weblogs
Woensdag, 13 januari 2016

NSDAP en NSB: socialistische partijen

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Frustraat (1) Leo de Kleijn en zijn kameraad uit Hoogeveen hebben kortgeleden de schofterige godwin: Wilders is Hitler weer uit de kast gehaald. Daarbij vergelijkt De Kleijn op Facebook de PVV (mijn partij) met de NSB (2). Uiteraard kan dat weer straffeloos, want aangifte doen en tegenstanders de mond willen snoeren is iets voor de moreel verheven goedmensen (pleonasme).

Over dat moreel verheven wil ik het nu even hebben. Een geschiedenislesje voor Leo en zijn partijgenoten. Ik wil nu niet refereren aan het bloedrode Stalin-, Mao- en Pol Pot verleden van de oprichters van de SP, maar aan de naam op zich (3).

Toen ik voor de zoveelste keer voor extreemrechts werd uitgemaakt, merkte ik tot grote verwondering van mijn criticasters op dat ik helemaal niets van socialisme en een maakbare samenleving moest hebben. Dat ik al jaren geleden net als Fortuyn en Wilders voor het liberalisme gekozen heb.

Het verdoezelen begint al bij het woord nazi. “Zi” is namelijk een verbastering van SOCIALIST, afkomstig van de S uit NSDAP en NSB.

Klopt dat in de praktijk? Ik denk dat De Kleijn en consorten en andere hedendaagse zgn. fascismebestrijders zouden watertanden bij de politieke besluiten die in Duitsland zijn genomen toen de Nazi’s de macht hadden. En dan heb ik het niet alleen over het gewelddadig monddood maken van tegenstanders.

Nationalisatie van banken en verzekeringen, een verbod op beursspeculatie, verplicht ziekenfonds, kinderbijslag, verplichte vakantie voor iedereen, kindercrèches, jeugdopvang, afschaffen werkloosheid en overheidstoezicht bij alle grote industrieën en de media. Ongeveer hetzelfde als in die tijd in die andere socialistische heilstaat de USSR, onder leiding van Stalin, plaatsvond.

Groot verschil tussen de USSR en NSDAP in Duitsland was het staatsantisemitisme. Dat gevoel tegen Joden, dat we nu bij alle pro Palestina (4) demonstraties op straat te zien krijgen en dat vele “nieuwe” Europeanen dagelijks in onze straten manifesteren, zoals gisteren in Marseille. 

Antisemitisme en antikapitalisme vinden echter hun oorsprong ook binnen de 19e eeuwse marxistische en socialistische kringen, toen rijke Joden als uitbuiters en grootkapitalisten werden voorgesteld. Alle karikaturen uit die periode tonen kapitalisten als mannen met een zwarte hoge hoed en een Joods uiterlijk. Dus hoe noemen we een antisemitische socialist na 1920? Inderdaad: een nazi! 

Over de NSB, dat altijd een vrij klein en obscuur partijtje geweest is (5). Pas in de oorlog kon ze proberen tot wasdom te komen, maar omdat ze heulde met de vele vreemdelingen die ons land binnenvielen en een andere gewelddadige niet-Nederlandse cultuur (die van de nazi’s) omarmde, werd ze al snel als landverraderlijk gezien.

Als De Kleijn dus refereert aan Hitler en de NSB – en dat mag hij van mij – dan refereert hij in zijn stupiditeit aan de uitvoerders van zijn socialistische politiek! Maar ja, als ik socialist zou zijn en dat mensonterende systeem – dat zoveel ellende heeft veroorzaakt – in de 21e eeuw zou willen uitdragen, dan zou ik ook niet naar het verleden kijken.

Oh, over het verleden gesproken. Dit stond een paar jaar geleden nog bij de SP in hun programma, ook wel logisch trouwens: Lenin, Stalin, Maotsdong, Hokxa, Ulbrigt, Pol Pot en hoe die bloederige voorbeelden van De Kleijn ook geheten mogen hebben, begrepen Marx afkeer van godsdienst wel (6).

1. Alle pogingen om op het landelijke toneel te mogen verschijnen zijn mislukt! Of de SP heeft iets tegen Rotterdammers of tegen De Kleijn.
2. Het Socialisten Boek. Uitgave door Internationaal Instituut Voor Sociale Geschiedenis: Beschrijft NSB als onderdeel van de totale socialistische beweging in ons land!
3. Prof Dick Pels noemt het verschijnsel van verdoezelen extreem links verleden en beschuldigen van mensen die hun hele leven democratisch zijn geweest; Asymmetrische discriminatie. Blz. 214. In de Geest van Pim. 
4. Wanneer zou de SP gaan participeren in een pro Koerdistan of bevrijd Noord Cyprus c.q. West Sahara comité? Of is onderdrukking door moslims niet erg?
5. A.A. De Jonge (mijn docent!). Het nationaal socialistische in Nederland. Den Haag, 1968.
6. https://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

14 mei 2019: De keuze van Ziyjech door Ronald Sørensen
6 mei 2019: Woede en Wrok door Ronald Sørensen
17 april 2019: Thierry heeft gelijk door Ronald Sørensen
3 april 2019: Hetze jegens Baudet moet stoppen door Ronald Buijt
3 april 2019: Volkomen van de pot gerukt door Ronald Sørensen
26 maart 2019: Gevaar van de jaren 30 en docenten van nu door Ronald Sørensen
21 maart 2019: Hoe halen ze het in hun openbare hoofd? door Ronald Sørensen
15 maart 2019: Inspiratiebron van Rutte ! door Ronald Sørensen
6 februari 2019: Een lek in Rotterdam door Ronald Sørensen
24 januari 2019: Wapens inleveren zonder straf: Hardleersheid door Ronald Sørensen

Laatste nieuws