Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 04 mei 2012

Nooit uitgezonden interview Pim Fortuyn gevonden


In de archieven vond VPRO recent een nooit uitgezonden interview met Pim Fortuyn. Voor het programma De Nieuwe Wereld klopte IJsbrand van Veelen begin 2002 bij Fortuyn aan om zijn mening te horen over leefbaarheid, de veiligheid van steden en gated communities. Het werd een college over veel meer: over onderwijs, verantwoordelijkheid van burgers, openbaar bestuur, een sterke overheid, de Nederlandse identiteit en het belang van emancipatie van islamitische vrouwen:

‘Emancipatie van vrouwen is ongelooflijk belangrijk. En daarom vind ik het belangrijk dat met name in de islamitische culturen in dit land de vrouwen ontzettend gefaciliteerd worden om te emanciperen. Want daar ligt de oplossing van het integratievraagstuk. Als vrouwen emanciperen, dan moeten de mannen ook wel.’Bron: VPRO Nieuws, 3 mei 2012

Reacties:


Door DeKadt op 18:12 - Donderdag, 10 mei 2012

Wat een g-e-w-e-l-d-i-g interview zeg! Echt onwaarschijnlijk goed. Ik heb heel veel van Fortuyn gezien, gehoord en gelezen, maar dit is bij verre het beste wat ik gezien heb. Dit is de kers op de taart. Fortuyn, die bij verre de beste politicus (een titel die natuurlijk de lading niet echt dekt) is geweest die NL de laatste decennia heeft voortgebracht, is hier in optima forma in topvorm. Een kwalitatief en kwantitatief werkelijk uitstekend interview.

Natuurlijk is vervolgens de gedachte: waarom heeft de VPRO dit juweeltje on de pet gehouden?...

Het antwoord laat zich raden. Fortuyn neemt en passant ook de VPRO flink op de korrel. Maar goed, uiteindelijk is zoiets natuurlijk niet geheim te houden, alhoewel 10 jaar toch wel knap lang is. Normaliter zou ik staan te juichen, maar hier wordt eens te meer het bewijs geleverd dat het bij ‘de publieken’ goed fout zit. Dat bolwerk van de linkse kerk heeft nog steeds een flinke vinger in de politiek correcte pap. Dat gaat de komende jaren wel afnemen maar toch.

Maar terugkomend op Fortuyn, kan ik alleen maar een met emotie geladen Hoera! roepen. Wat een sensationeel interview. Het bevat werkelijk alles waar Fortuyn voor stond. Hij wijdt uit, hij legt uit, hij doceert, hij corrigeerd en hij dirigeerd het gesprek naar believe, hij bepaalt het tempo. Noem het op, en Fortuyn benoemt het en geeft de antwoorden. Kortom, het is Fortuyn in het kwadraat! Dit is het politieke video testament van de goddelijke kale. De man die geroepen werd tot het ambt. In het buitenland begrepen ze het nog minder dan in NL. Daarom moet deze video integraal op internet blijven staan, met engelse ondertiteling. In dit gesprek of beter gezegd, deze voordracht, wordt uit de doeken gedaan hoe NL in de misere is gekomen waarin ze zich nu bevind. Fortuyn’s interview is het sluitstuk van het hoe en waarom van het politieke failliet van NL.

1 viewing is niet genoeg natuurlijk. Dit interview is een puur politiek-maatschappelijk college! Elk woord, elke verwijzing, elke kwinkslag, het is allemaal van een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Pim, je bent werkelijk een eerbetoon voor al diegenen die NL weer op het goede spoor willen krijgen. Alhoewel het zonder jou wel een stuk moeilijker is geworden.


Door jessica op 10:53 - Maandag, 07 mei 2012

10 jaar na zijn DOOD, dat is ook de vrijheid van meningsuiting, maar dan in Stalinistische zin volgens de VPRO.


Door Sprens op 21:55 - Zaterdag, 05 mei 2012

De VPRO. We geven u nu toch de kans? En het dan in de diepste la leggen en er na 10 jaar pas uithalen.
Ze zullen wel geschrokken zijn van de redelijkheid, scherpzinnigheid en de logica. Dat mogen die gewone mensen niet horen! Die zouden dan wel eens op hem gaan stemmen.


Door jessica op 11:32 - Zaterdag, 05 mei 2012

Je vindt de petitie op:

http://www.geenstrafverminderingvolkertvdg.nl

en kunt gewoon anomiem tekenen!


Door Ellie Lucienne op 16:44 - Vrijdag, 04 mei 2012

Beste Jessica,

Graag teken ik ook de petitie tegen de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Volkert van der Graaf.

Hoe gaat dat te werk? Een digitale handtekening?
met vriendelijke groet,

Ellen de Vries-Klein


Door jessica op 12:50 - Vrijdag, 04 mei 2012

TEKEN DE PETITIE TEGEN DE VOORWAARDELIJKE INVRIJHEIDSSTELLING VAN VOLKERT VAN DER G…............

Bij 40.000 handtekeningen wordt de petitie op de agenda van de Tweede Kamer gezet. De kans dat het O.M. dan een vordering tot uitstel of achterwege laten van de v.i. bij de rechtbank indient, wordt daarmee alleen maar groter. En zonder vordering, komt Volkert 6 jaar eerder vrij!.

Dossier: pimrelated

Laatste nieuws