Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 15 augustus 2017

Mobiele toezichtpost tegen overlast in probleemwijken


Met mobiele toezichtposten, zogeheten flying squads, gaat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) de strijd aan met overlastgevers. De toezichtpost wordt ingezet wanneer de leefbaarheid en veiligheid in een wijk onder druk staan, bijvoorbeeld bij overlastgevende jeugdgroepen of wanneer er een geweldsincident heeft plaatsgevonden.

De mobiele toezichtpost is een tijdelijk mobiel kantoor op locatie. De politie en handhavers van de gemeente zijn ter plekke aanwezig en opereren vanuit de post zichtbaar in de buurt.

Eerdmans: “Met de toezichtpost herstellen we de rust in de buurt. Het is een duidelijk signaal van ons dat overlast niet wordt geaccepteerd en direct wordt aangepakt. Doordat de toezichtpost snel op locatie kan zijn, zijn we in staat om het gevoel van veiligheid in een wijk meteen te verbeteren.”

De mobiele toezichtpost is deze zomer al vier keer ingezet. Dat gebeurde in de Tarwewijk, Vreewijk, Zuidwijk en Bloemhof. Bewoners reageren positief op de inzet van de toezichtpost. In 11 dagen tijd waren er 300 contactmomenten met zowel overlastgevers als bewoners. Verschillende meldingen die binnenkwamen konden meteen worden aangepakt, zoals overlast veroorzakende hanggroepen.

Leefbaar Rotterdam is verheugd met de inzet van de toezichtpost. Niet overlastgevende jongeren, maar goedwillende bewoners zijn de baas in hun eigen wijk!

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Laatste nieuws