Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 04 juli 2017

LR draagt Robert Simons voor als wethouder


Leefbaar Rotterdam draagt oud-raadslid en partijvoorzitter Robert Simons voor als opvolger van de vertrokken wethouder Ronald Schneider. “Simons is een Leefbaar-man pur sang en heeft binnen onze partij een grote staat van dienst. Met veel trots en vertrouwen dragen wij hem voor als onze wethouder”, aldus fractievoorzitter Ronald Buijt.

Unanieme steun
Simons kreeg maandagavond de unanieme steun van de Leefbaar-fractie. Het is de bedoeling dat hij de portefeuille Stedelijke Ontwikkeling & Integratie overneemt. Donderdag wordt hij gepresenteerd aan de gemeenteraad, waarna er wordt gestemd over zijn voordracht. Simons is verheugd met het in hem gestelde vertrouwen door de fractie: “Ik kijk er geweldig naar uit.”


Over Robert Simons
Robert Simons begon zijn loopbaan als stuurman op de grote vaart. Van 2006 tot 2014 was hij gemeenteraadsraadslid voor Leefbaar Rotterdam. Hij spande zich onder andere in om het wapenbezit onder risicogroepen terug te dringen en straatgeweld keihard aan te pakken. Ook maakte Robert zich sterk voor de verbetering van de dienstverlening van de gemeente en voor meer inspraak voor Rotterdammers. In 2015 werd hij partijvoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Daarnaast was hij werkzaam bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Dossier: Ronald Buijt

Dossier: Robert Simons

PROFIEL: Robert Simons
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Laatste nieuws