Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 25 mei 2016

LR blij met extra maatregelen tegen jeugdoverlast strand Nesselande


Het stadsbestuur neemt extra maatregelen om overlast van jeugd op het strand van Nesselande aan te pakken. Het strand is op zomerdagen al jaren het toneel van overlastgevende hangjeugd. De problemen zijn hardnekkig: drinken, blowen, geluidsoverlast en intimiderend gedrag. Leefbaar Rotterdam, dat opriep tot harde maatregelen, is blij met de extra inzet.

Strand géén plek voor samenscholend tuig
Toen vorig jaar zomer de ongeregeldheden op het strandje een climax bereikte en de politie wilde ingrijpen, escaleerde de situatie. Drie jongeren werden aangehouden. Leefbaar Rotterdam reageerde woedend en eiste maatregelen om strenger tegen de overlastgevende jeugd op treden. “Het strandje van Nesselande is een familiestrand, géén plek voor samenscholend tuig”, stelde Leefbaar-raadslid Ronald Buijt.

Extra maatregelen
Onder meer de gemeente, politie en winkeliers hebben nu extra afspraken gemaakt. Onderdeel van het extra pakket aan maatregelen is de inzet van extra personeel in weekenden en vakanties zodra de temperatuur boven de 23 graden stijgt. Bij extreem warme dagen (+30 graden) komt daar nog meer inzet bij en zullen er speciale politie-eenheden klaarstaan om in te grijpen als de situatie escaleert. Leefbaar Rotterdam vindt dit een goede zaak.

Zie ook:
- ‘Familiestrand Nesselande géén plek voor samenscholend tuig’

Dossier: Ronald Buijt

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Prins-Alexander

Laatste nieuws