Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 28 februari 2014

Leefbaar wil einde aan inbraken en vernielingen Zuiderpark


In een tijdsbestek van enkele maanden werd er bij voetbalvereniging COAL in het Zuiderpark maar liefst achttien keer ingebroken en deze week werd er ook nog eens brand gesticht. Robert Simons wil van de burgemeester horen of we nu de negentiende inbraak gaan voorkomen en of de politie de daders inmiddels op de hielen zit.

Na de zoveelste flinke braakschade en de brandstichting met een brandende dennenboom zien ze het bij de voetbalvereniging even niet meer zitten. De inbrekers trekken telkens een spoor van vernielingen en de schade beloopt inmiddels vele duizenden euro’s.  De politie liet weten dat er ‘tussen de zeven en tien’ keer melding was gedaan. Dat de vereniging al lang niet meer van elke inbrak of vernieling aangifte doet, wekt dan ok geen verwondering.

De vereniging had maatregelen getroffen, als betere verlichting en de politie zou al vaker surveilleren, maar dat heeft dus nog niet geholpen. Frappant is dat een paar dagen geleden ook een naastgelegen restaurant in vlammen op ging. Er hebben zich de afgelopen jaren naast berovingen ook meerdere zeer zware mishandelingen plaatsgevonden. Robert Simons riep de burgemeester op om ervoor te waken dat het Zuiderpark een ‘no go area’ wordt omdat buurtbewoners aangeven dat er stelselmatig gedeald wordt.

Volgens burgemeester Aboutaleb geven de politiecijfers evenwel geen aanleiding tot zorg over de veiligheid in en om het Zuiderpark. Er lopen er inmiddels wel gerichte acties om de daders op te pakken. In het belang van de opsporing wilde de burgemeester daar verder niet veel over kwijt. Woensdagavond was er een overleg tussen het bestuur van de voetbalvereniging en medewerkers van politie en gemeente om de inbraakgolf en halt toe te roepen.

Reacties:


Door Hans_Dalhuisen op 13:49 - Zondag, 09 maart 2014

Jan klaasen onzin ik ben 69 jaar maar voel me nog steeds veilig op straat. Onveiligheid word mensen tegenwoordig gewoon aangepraat. resultaat ouderen durven niet in het donker over straat Onzin!!!!!! de meeste overvallen vinden overdag plaats. natuurlijk er moet opgetreden worden tegen vandalisme inbraken roofovervallen streng straffen. Maar mensen onterecht gek maken dat het zo onveilig is de andere kant van de medaille. Met als resultaat ouderen komen in een sociaal isolement omdat ze in de avond niet over straat durven. gewoon onzin. als mijn vrouw in de avond om half 12 na de zangclub over straat gaat doet ze dit gewoon met openbaar vervoer en door een leeg winkelcentrum. Zolang overvallen nog de krant halen is het dus een uitzondering als het normaal was zou het ook geen nieuws meer zijn. uitzendingen zoals opsporing verzocht zijn nuttig en noodzakelijk maar hebben ook hun keerzijde mensen worden daardoor wel eens onterecht bang de kans dat je zo iets overkomt is zeer klein. Maar die gasten natuurlijk wel streng aanpakken. Wij als wat ouderen voelen ons echt niet in het donker onveilig. misschien wel iets voorzichtig maar dat is iedereen. Dus laat me niet gek maken door onveiligheid en zogenaamde no go area’s> ik heb en kennis waar ik nog wel eens kom in een van die zogenaamd beruchte wijken op zuid maar ga gewoon over straat avonds laat. Eigenlijk nog liever tegen een uur of 11 in de avond dan overdag het aantal overvallen overdag is groter


Door Johan Klaassen op 11:30 - Zaterdag, 08 maart 2014

Onze eigen Pim gaf al aan dat er ‘no go area’s’ bestonden en iedereen viel over hem heen. Anno 2014 zullen deze ‘gebieden’ nog wel uitgebreid zijn. Men wilde immers niet luisteren naar deze ‘nare man’.......

Dossier: Robert Simons

PROFIEL: Robert Simons
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Charlois

Laatste nieuws