Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 15 september 2017

Leefbaar wil bussluis Zevenkamp laten verwijderen


Bron: AD Rotterdams Dagblad, 15 september 2017 - door Salwa van der Gaag
Leefbaar Rotterdam wil af van de bussluis in het verlengde deel van de Zevenkampse Ring, aan de Cole Porterstraat. Dat zou de doorstroming op de drukke weg moeten verbeteren.

Het deel van de Cole Porterstraat waar de bussluis is, was vroeger een deel van de ontsluiting van Zevenkamp. Later werd daar een bussluis aangelegd, maar door een aanpassing in de route van de bus wordt de busbaan inmiddels al jaren niet meer gebruikt.

Leefbaar Rotterdam wil daarom de bussluis verwijderen. Volgens de fractie is er een toename van auto’s in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. “Andere delen van de voormalige ring staan dagelijks vast, met alle bijbehorende overlast voor bewoners”, aldus raadslid Benvenido van Schaik. “Ondertussen dient de bussluis als hindernis die de doorgang in delen van de wijk blokkeert en het verkeer naar de overbelaste wegen doet stromen.”

Leefbaar denkt dat veel bewoners blij zullen zijn met de verwijdering van de bussluis. De fractie heeft vragen gesteld aan het college. Zo willen de Leefbaren weten wat nu de functie van de bussluis is en wat de reden zou zijn om de baan te behouden.

Dossier: Benvenido van Schaik

Dossier: Verkeer en Vervoer

STANDPUNT: Bereikbaarheid

Dossier: Prins-Alexander

Laatste nieuws