Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 26 mei 2020

Leefbaar verontwaardigd over windmolenplannen: ‘Onrendabele horizonvervuilers’


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Redactie Rotterdam.

De windmolenplannen van GroenLinks-wethouder Arno Bonte zijn slecht gevallen bij Leefbaar Rotterdam. De grootste oppositiepartij wil dat hij afziet van de bouw van nieuwe turbines.

Rond Rotterdam staan 72 windmolens. Volgens de plannen moeten dat er honderd worden, maar de plaatsing verloopt moeizaam. Bonte heeft een nieuwe deadline gesteld: in 2025 moeten ze er allemaal staan.

Leefbaar Rotterdam is verontwaardigd dat de milieuwethouder dit plompverloren heeft meegedeeld aan de gemeenteraad, want volgens de grootste oppositiepartij moet hij z’n plannen ter discussie voorleggen. In de schriftelijke vragen die de partij nu aan hem heeft gesteld, gaan de raadsleden Geert Koster en Robert Simons los over deze procedure én over windmolens.

‘Onrendabele horizonvervuilers’

Volgen de twee raadsleden zijn dat ‘onrendabele horizonvervuilers die prachtige roofvogels en vleermuizen tot pulp malen’. Gekelderde huizenprijzen, de slagschaduw en het geluid, het is een greep uit de andere bezwaren. Simons en Koster noemen ook het gebrek aan opslagmogelijkheden voor overtollige windstroom.

Als wethouder Bonte zo nodig nog molens wil bouwen, moet hij ze van Leefbaar op zee zetten. Bonte heeft enkele weken om te reageren op de schriftelijke vragen.

Laatste nieuws