Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 07 maart 2017

Leefbaar: Turkse regering moet campagne voeren in Turkije, niet hier!


Leefbaar Rotterdam vindt het onacceptabel dat de Turkse regering in Rotterdam campagne wil voeren voor een referendum in eigen land. “Wij staan voor de vrijheid van vergadering, maar het is volstrekt ondenkbaar dat de Lange Arm van Ankara hierbij aanwezig is en op onze bodem zieltjes komt winnen voor een buitenlandse leider”, aldus Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.

Eerder deze week werd bekend dat de Turkse minister Mevlüt Cavusoglu naar Nederland komt om campagne te voeren voor het aanstaande Turkse referendum dat de president meer macht kan geven. Een plan waar zowel vanuit Rotterdam als politiek Den Haag sterk afkeurend op werd gereageerd.

Hoogwerf: “De Lange Arm van Ankara is mede de oorzaak dat de integratie van veel Turken in Nederland is mislukt. Deze campagnetour draagt daar opnieuw niet aan bij. Het is daarom goed dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken de campagnetour van de Turken heeft afgewezen”, aldus Leefbaar-raadslid Hoogwerf.

Toch zou Hoogwerf graag zien dat het kabinet en burgemeester Aboutaleb net zo stellig hun afkeur zouden uitspreken over de ophanden zijnde Hamas-conferentie in Rotterdam. “Het campagnebezoek van een buitenlands bewindspersoon afwijzen en het ondertussen toestaan van een conferentie die gelieerd is aan terreurorganisatie Hamas, vind ik niet sterk. Wees dan consequent en zeg ook deze delegatie de wacht.”

Zie ook:
- Leefbaar: hak lange arm van Ankara af!
- Leefbaar: Integratie Turkse Rotterdammers mislukt

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Laatste nieuws