Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 20 juni 2018

Leefbaar trekt aan de bel over overlast De Hoeksteen


Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 20 juni 2018 - door Salwa van der Gaag
Geluidsoverlast, verwarde bewoners die naakt door de gang lopen en drankmisbruik. Volgens Leefbaar Rotterdam is het kwalijk gesteld in seniorencomplex De Hoeksteen in de Rotterdamse wijk Oosterflank.

Volgens Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam zijn de problemen ontstaan toen er steeds vaker mensen met psychische problemen in het complex werden gehuisvest.

“Het is ronduit schokkend waarmee de bewoners worden geconfronteerd”, aldus Van Elck. “Verwarde bewoners zorgen voor geluidsoverlast door geschreeuw en getier, lopen naakt over de gang en maken vulgaire opmerkingen tegens soms zelf 90-jarige ouderen.”

De Leefbaren stellen dat er drugs wordt gedeald en gebruikt en dat veel ouderen in het gebouw zich onveilig voelen. De partij wil daarom van het college weten wat er zal worden gedaan om de situatie te verbeteren.

Leefbaar Rotterdam is tegen het plan om mensen met psychische problemen te huisvesten in het nabij gelegen verzorgingstehuis De Evenaar. Door het onder de aandacht brengen van de problemen in De Hoeksteen hoopt Van Elck wethouder Sven de Langen (zorg, CDA) van gedachten te laten veranderen.

Het Rotterdamse college van b en w heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van De Evenaar in Oosterflank. Morgenavond wordt het in de gebiedscommissie besproken en op donderdag 28 juni wordt de knoop doorgehakt.

Er is veel weerstand in de wijk tegen het plan om in het gebouw 35 mensen met psychische problemen een plek te bieden. Het actiecomité Evenaar in actie haalde 1200 handtekeningen op tegen het zorgproject.

“De verklaringen van de ouderen in De Hoeksteen onderstrepen eens te meer dat het onverantwoord is om ook in De Evenaar mensen met psychische problemen te huisvesten”, aldus Van Elck.

Dossier: Michel van Elck

PROFIEL: Michel van Elck

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Dossier: Zorg en sociaal

Laatste nieuws