Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 03 maart 2020

Leefbaar strijdt tegen aanlijngebod


Bron: AD Rotterdams Dagblad

Leefbaar Rotterdam wil niet dat er wordt gesleuteld aan het hondenbeleid in het Kralingse Bos. Raadslid Benvenido van Schaik heeft een debat aangevraagd.

Wethouder Bert Wijbenga is van plan de regels voor het uitlaten van honden in het populaire bos aan te passen. De VVD’er wil ze gelijktrekken met het hondenbeleid in de rest van Rotterdam.

Dat betekent dat de viervoeter aangelijnd moet worden, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven. Ook moeten de uitwerpselen van Bello en Wodan worden opgeruimd. Nu is loslopen de standaard in het Kralingse Bos.

Van Schaik is van mening dat hondenbezitters ‘middels duidelijke afspraken en duidelijk aangegeven gebieden in staat moeten blijven om honden te laten loslopen’. Iets wat volgens de Adviescommissie Dierenwelzijn en stadsnatuur lastig is. Zij constateerde vorig jaar dat honden vaak loslopen op plekken waar dat niet is toegestaan.

Zondebok
De Hondencommissie Kralingse Bos heeft in deze krant ook al laten weten niks te zien in aanpassingen van de hondenlosloopzones. Een zegsvrouw van dit vierkoppige gezelschap liet doorschemeren dat honden onterecht tot zondebok worden gebombardeerd.

,,Het probleem is dat het Kralingse Bos zo druk bezocht wordt en niemand rekening met elkaar houdt. En al zeker niet met het bos’‘, zei zij.

Leefbaar Rotterdam lijkt op dezelfde golflengte te zitten. ‘De grote overlast in parkjes en bossen komt eerder van hangjeugd en lachgasterreur dan van de honden in het Kralingse Bos’, schrijft Van Schaik. Hij wil het onderwerp donderdag bespreken tijdens de actualiteitenraad.

Laatste nieuws