Home > Informatie > Nieuwsberichten
Zaterdag, 01 februari 2020

Leefbaar Rotterdam wil opheldering over hoge nagalm in gymzaal Nesselande


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: De Rotterdamse Redactie.

Leraren en leerlingen van basisschool Het Spectrum in Rotterdam-Nesselande hebben tijdens de gymlessen last van een hoge nagalm. Leefbaar Rotterdam wil opheldering.

De gebruikers van de gymzaal aan de Robert van ’t Hoffstraat in Prins Alexander ondervinden flinke herrie. De vakleerkrachten lichamelijke opvoeding van basisschool Het Spectrum, de hoofdgebruiker van het complex in Nesselande, hebben aangegeven dat ze eigenlijk niet meer fatsoenlijk les kunnen geven. Zij hebben problemen met de nagalm van het geluid.

Ook de andere huurders van de gymzaal, de basisscholen Het Tangram en Passe-Partout en de sportverenigingen Unity99 en JCR Judo, klagen over het veel te harde geluid.

Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck heeft het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over de situatie in Nesselande. ,,Wij staan achter de gymleraren en sportverenigingen die moeten werken en sporten in deze verontrustende omgeving. Leraren kunnen niet goed lesgeven omdat ze slecht verstaanbaar zijn vanwege de nagalm. Ze kunnen hierdoor ook nog eens gehoorbeschadiging oplopen.’’ Volgens Van Elck hebben ook leerlingen last van de situatie, die hen belemmert in hun sportmogelijkheden.

200 procent
In november 2018 bleek uit metingen van TIG Akoestiek, een specialist in geluidsbeheersing, dat de normen op het gebied van nagalmtijd met liefst 200 procent werden overschreden. ,,Dat is ook aangekaart bij de afdeling onderwijs van de gemeente Rotterdam, maar er is geen enkele actie ondernomen. En dat terwijl de situatie voor de gymleraren nu volstrekt onwerkbaar is.’’

Leefbaar Rotterdam vraagt zich af welke maatregelen de gemeente Rotterdam neemt om de leraren een gezond werkklimaat te bieden. ,,Leerlingen en sportverenigingen moeten toch op een gezonde en normale manier gebruik kunnen maken van de gymzaal.’’

Laatste nieuws