Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 11 maart 2020

Leefbaar Rotterdam wil debat over aardgasvrije woningen


Bron: AD Rotterdams Dagblad.

Leefbaar Rotterdam wil een debat in de gemeenteraad over de plannen van wethouder Bas Kurvers (wonen, VVD) om 85.000 bestaande woningen aardgasvrij te maken. Daarvoor worden verkenningen gedaan in twaalf wijken in de stad, die tot 2030 aan de beurt moeten komen.

Leefbaar had eerder al schriftelijke vragen gesteld, maar wil na recente antwoorden van Kurvers toch een debat, dat donderdag wordt gehouden.

,,Er is nog altijd nauwelijks informatie beschikbaar over elementaire zaken als kosten, planning, aanpak en draagvlak’‘, zeggen raadsleden Robert Simons en Geert Koster. ,,De kosten van het aardgasvrij maken van 85.000 woningen zijn volstrekt onduidelijk, net als welk deel van de kosten voor de rekening van de bewoners komt’‘, aldus het Leefbaar-duo. Ze stellen dat ook dat de wijze waarop het draagvlak onderzocht wordt, in nevelen gehuld is. ,,Zelfs over de eerste pilotwijk, Heindijk in IJsselmonde, kan geen helderheid verschaft worden. Het college dendert stug door met megalomane plannen zonder ook maar de minste onderbouwing.’‘

Na het aardgasvrij maken van de Heindijk zijn vier andere wijken aan de beurt: Rozenburg, Pendrecht-Zuid, Bospolder-Tussendijken en een deel van Prinsenland en Het Lage Land. Daarna volgt een verkenning in twaalf andere gebieden.

Laatste nieuws