Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 24 juni 2013

Leefbaar Rotterdam steunt petitie Danceparade


Leefbaar Rotterdam steunt een online actie om de Danceparade terug naar Rotterdam te krijgen. In tegenstelling tot het stadsbestuur, die veelal genres als hiphop en rap subsidieert, vindt Leefbaar Rotterdam dat ook Dance liefhebbers een evenement verdienen. Leefbaar Rotterdam-raadslid Robert Simons: "Het is voor mij niet uit te leggen waarom de Danceparade in Rotterdam is verboden en het Zomercarnaval niet."

Uniek evenement kapot gemaakt
De Danceparade was een uniek Rotterdams evenement dat drie jaar geleden geen doorgang meer vond door overdreven veiligheidseisen die aan het evenement werden gesteld. Ondanks dat er nooit grote ongeregeldheden of gewelddadige incidenten tijdens een Danceparade hebben plaatsgevonden, besloten de PvdA, VVD en het CDA in 2010 om het festijn geen doorgang te laten vinden. Dit tot groot verdriet van duizenden Dance liefhebbers in binnen- en buitenland.

Petitie
Enkele initiatiefnemers zijn nu een online petitie gestart om de Danceparade weer terug te krijgen. Leefbaar Rotterdam ondersteunt dit streven van harte en roept iedereen op om de petitie te ondertekenen.

Bekijk hier een video van ‘R’dam met een mening’ (initiatiefnemers van de petitie) die aan dit onderwerp een reportage besteedde.

Reacties:


Door Sprens op 16:10 - Maandag, 24 juni 2013

We weten toch allemaal waarom het Zomercarnaval (dit jaar geen doden) wel en de Danceparade niet door mag gaan?

Dossier: Robert Simons

PROFIEL: Robert Simons
28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Dossier: Kunst en Cultuur

STANDPUNT: Sport en cultuur

Dossier: Dance Parade

Laatste nieuws