Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 14 april 2014

Leefbaar Rotterdam steunt demonstratie tegen strafkorting Volkert van der Graaf


Leefbaar Rotterdam steunt de landelijke demonstratie tegen zes jaar strafkorting voor Volkert van der Graaf die op 2 mei plaatsvindt in Rotterdam. Met de demonstratie willen initiatiefnemer Simon Fortuyn en ondersteuner Hans Smolders aandacht vragen voor de onrechtvaardige strafkorting van een derde deel van de opgelegde straf.

Met een strafkorting van zes jaar komt Van der Graaf binnenkort weg met een schamele twaalf jaar cel voor de moord op Pim Fortuyn. Een vervroegde invrijheidstelling die volgens de initiatiefnemer van de demonstratie bij geen enkele moord past, maar al helemaal niet bij een moord die op grote schaal de democratische rechtsorde verstoort. Simon Fortuyn: “De strafuitspraak van achttien jaar cel is feitelijk voor de bühne geweest, dat kunnen we nu wel concluderen. Als je realiseert wat deze moord heeft teweeggebracht in de samenleving en daarnaast laat meewegen dat Van der Graaf recent nog aangaf geen spijt te hebben van zijn daad en er ook nog recidivegevaar bestaat, valt deze strafkorting niet uit te leggen.” Fortuyn en Smolders pleiten er daarom voor dat er een wetswijziging komt die ervoor zorgt dat de door de rechter opgelegde straf volledig wordt uitgezeten en er geen sprake kan zijn van strafkorting. Daarnaast willen zij wederom stilstaan bij het onrecht dat Pim Fortuyn is aangedaan. Hans Smolders: “De hetze tegen Pim, de beveiliging die ontbrak en de moord tot gevolg mag nooit worden vergeten. Ook daar is deze demonstratie voor bedoeld.”

De demonstratie vindt plaats op vrijdagavond 2 mei en is toegankelijk voor iedereen die op een waardige manier zijn of haar ongenoegen wil uiten over de strafkorting. Leefbaar Rotterdam steunt het initiatief en zal meelopen in de demonstratie. Deelnemers worden verzocht om vanaf 19:30 uur te verzamelen op het Stationsplein (CS), waarna de demonstratie zich rond 20:30 uur voortbeweegt richting het Kruisplein, Schouwburgplein, Korte Lijnbaan, Stadhuisplein, Coolsingel, Beursplein en uiteindelijk richting Korte Hoogstraat naar de Pim Fortuynplaats. Omstreeks 22:00 uur is de demonstratie afgelopen.

Reacties:


Door Dalhuisen op 13:21 - Vrijdag, 02 mei 2014

Vind ook dat van der Graaf ondanks zijn daden recht heeft op bescherming net als iedere Nederlander. Als er even erge gekken rondlopen die hem willen neerknallen moet hij ook beschermd worden. Moord op van de graaf is dan even erg als de moord op Fortuyn. wand moord blijft nog altijd moord.


Door Dalhuisen op 12:38 - Vrijdag, 02 mei 2014

Wat is er nu erger Dutroux of Folkerd van de Graaf???
Sommige mensen zijn zo gek dat ze kinderverkrachters of moordenaars minder erg vinden dan van der Graaf. Eigenlijk was Fortuyn toch omstreden ik ben geen vriend van Fortuyn maar vermoorden is natuurlijk uit den boze. net zo uit den boze is het eigen rechter spelen tegenover van der Graaf. als en roofmoordenaar doe een bejaard echtpaar heeft vermoord vervroegd vrij komt of een kindermoordenaar hoor je niemand terwijl ik deze moorden minstens zo erg vind. hoewel moord is moord en daar hoort levenslang op te staan. maar ik zie geen verschil om nu expliciet tegen vrijlating van van der graaf te demonstreren. alle moordenaars levenslang en als dat niet zo is dan respecteren we Nederlands recht Gelukkig is dat onze rechtsstaat en die geld voor iedereen


Door Johan Blaauw op 23:23 - Donderdag, 01 mei 2014

ik loop morgen mee , echt schandalig ,het word eens tijd dat de rechtstaat een update krijgt


Door Hans_Dalhuisen op 23:43 - Donderdag, 17 april 2014

Ik loop pas mee als voor alle ernstige moorden vervroegde vrijlating word afgeschaft Vind roofmoord op een bejaard echtpaar net zo verwerpelijk als de moord op Fortuyn eigenlijk nog erger enkel de moord op fortuyn aangrijpen voor protest daar doe ik niet aan mee Moord is moord en de straf op moord is gelijk zeker roofmoord moet zwaarder gestraft worden dan politieke moord In ieder geval politieke moord niet zwaarder


Door Ad Ruytink op 13:08 - Donderdag, 17 april 2014

Helaas heb ik lichamelijke beperkingen (ik loop met 2 krukken i.v.m. een driedubbele gebroken heup! Ik wens iedereen die meeloopt, en ik dat dat er velen zullen zijn!, goed weer en succes toe! Groetjes Ad en Lucie.


Door Gerard.van.Diessen op 12:38 - Dinsdag, 15 april 2014

Uiteraard zal ik mee lopen tijdens de demonstratie en ik hoop vele met mij.


Door Hans_Dalhuisen op 2:25 - Dinsdag, 15 april 2014

Praat niets goed en e moord was ook verschrikkelijk. maar het was een gestoorde idealist geen roofmoord of iets dergelijks. iemand die een bejaard echtpaar in huis doodslaat heeft minder recht op vervroegde vrijlating dan van der G. trouwens geen van beiden vervroegd gewoon straf uitzitten. Maar waarom maken we on niet zo druk als iemand die een bejaard echtpaar vermoord in huis wel vervroegd vrij komt????? Vind een roofmoord nog echt veel erger.


Door Beppie Duboisdoria op 0:31 - Dinsdag, 15 april 2014

nee ik vind ook niet dat hij vrij moet komen vind de straf nog te laag voor iemand van het leven te beroven de straffen moeten hoger worden want er gebeurd te veel hier


Door Johan Klaassen op 22:00 - Maandag, 14 april 2014

Terecht en heel goed dat Leefbaar de landelijke demonstratie steunt


Door Binnenlander op 20:24 - Maandag, 14 april 2014

Uiteraard aanwezig;

PIM & THEO (MOND)DOOD,
WANNEER U….??


Door Ellie Van de Graaf op 19:44 - Maandag, 14 april 2014

ik loop mee hoop dat het helpt


Door GH Oerlemans op 13:05 - Maandag, 14 april 2014

ik wens jullie veel succes en ik ben er ook tegen.

Dossier: pimrelated

Laatste nieuws