Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 17 november 2017

Leefbaar Rotterdam presenteert verkiezingsprogramma


Lijsttrekker Joost Eerdmans presenteerde vandaag in De Boompjes het verkiezingsprogramma van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De partij wil het succesvolle beleid van de afgelopen vier jaar voortzetten en zet met haar programma vol in op veiligheid, integratie, ouderenzorg en de gewone hardwerkende Rotterdammer.

Door op ingeslagen weg
Eerdmans wil doorgaan op de ingeslagen weg van verandering en vernieuwing van de stad. “Leefbaar Rotterdam beloofde vier jaar geleden de stad uit de crisis te halen. Die opgave is mede dankzij Leefbaar gelukt. De veiligheid neemt toe, integratieproblemen worden aan de kaak gesteld en de stad verandert van armoedemageneet in de succesmagneet die het moet zijn. Desalniettemin blijven de uitdagingen zichtbaar. Met name op het gebied van veiligheid en integratie. Maar ook als het gaat om het opkomen voor de gewone hardwerkende Rotterdammer. Juist voor hen willen we na maart 2018 doorgaan met ons beleid. Zodat Rotterdam verder vooruit kan. Met het belang van de Rotterdammers voorop. Het gaat om onze veiligheid, onze vrijheid, onze stad”, aldus Eerdmans.

Identiteit
Tevens riep Eerdmans de verkiezingsdag op 21 maart uit tot referendum over onze identiteit. “Zwarte Piet wordt in de ban gedaan, onze zeehelden verguisd en waar andere steden het goede voorbeeld geven wordt in de Rotterdamse gemeenteraad onze Nederlandse vlag door het Linkse Blok geboycot. Op 21 maart is de Rotterdammer aan zet. Gaan we linksaf met de weg-met-ons partijen of kiezen we voor een partij die wél trots is op onze cultuur, historie en tradities? De keuze is helder.”

SMS Leefbaar naar 2580
Vanaf vandaag kunnen Rotterdammers de campagne van Leefbaar Rotterdam per SMS steunen. Door Leefbaar te Sms’en naar 2580 blijven zij gratis op de hoogte van activiteiten en hoe zij de partij kunnen ondersteunen. Eerdmans: “Samen zorgen we ervoor dat Leefbaar Rotterdam op 21 maart opnieuw de grootste partij wordt van onze stad!”

Het verkiezingsprogramma wordt zondag 26 november officieel voorgelegd aan de ledenvergadering van Leefbaar Rotterdam.

Lees hier het programma

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Laatste nieuws